EjendomsWatch

Nye regler skal sætte skub i landbrugets generationsskifte

Revisionskoncern håber, at et nyt regelsæt for sælgerpantebreve, der giver sælger af en erhvervsejendom mulighed for at udskyde beskatningen af hele eller dele af en avance ved salg, også med tiden kan komme til at gælde for andre aktiver end ejendomme.

Folketinget vedtog lige før jul et lovforslag om en ny og særlig model for sælgerpantebreve, der giver sælger mulighed for at udskyde beskatning af hele eller dele af avance ved salg. | Foto: Casper Dalhoff / Jyllands-Posten / Ritzau Scanpix

Nye regler for sælgerpantebreve kan være med til at sætte fart i generationsskifte i landbruget. Det gælder især unge landmænd, som kan have svært ved at få finansieret køb af gårde. Revisionsselskabet BDO efterlyser, at reglerne, som gælder for alle typer af erhvervsejendomme, bredes længere ud.

Folketinget vedtog lige før jul et lovforslag om en ny og særlig model for sælgerpantebreve. Den giver ifølge nyhedsbrevet Depechen fra BDO sælger af en erhvervsejendom mulighed for at udskyde beskatningen af hele eller dele af en avance ved salget. Det gælder i de tilfælde, hvor en del af købesummen lægges som et pantebrev.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier