EjendomsWatch

ATP sælger ud af aktier i Aarsleff og Matas-kæden

Pensionsfonden har i første halvår nedbragt sine ejerandele i en række selskaber, viser halvårsrapporten.

Foto: PR

ATP vurderer ikke længere, at der er de store gevinster at hente ved at være aktionær i entreprenørselskabet Aarsleff.

I hvert fald har pensionsfonden siden nytår nedbragt sin ejerandel i selskabet med godt 100.000 aktier, svarende til en reduktion fra 7,9 til 5,15 pct. Det fremgår af ATP's halvårsrapport onsdag, som FinansWatch — søstermedie til EjendomsWatch — efterfølgende har regnet på.

Den seneste ejerandel svarer til, at ATP ejer Aarsleff-aktier til en værdi, som ved udgangen af første halvår udgjorde 283 mio. kr.

På samme måde har ATP nedbragt ejerandelen i Matas-kæden fra 8,1 til 0,2 pct., så man ved udgangen af første halvår havde Matas-aktier til en markedsværdi, der dengang lød på 8 mio. kr.

Hos Danske Bank er ejerandelen uændret 1,1 pct., fremgår det.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier