EjendomsWatch

Mærsk-kontor i København styrkes med milliardhandel

Franske Total overtager Maersk Oil og vil tilføje flere resurser til det nuværende hovedkontor i København.

Foto: /ritzau/Thorkild Amdi

Når franske Total er villig til at give 47 mia. kr. for Maersk Oil, så handler det om mere end de boreplatforme og oliekoncessioner, der følger med i købet.

For Total har det også været afgørende, at Maersk Oil-organisationen er stærk på det teknologiske og vidensmæssige plan.

"Derfor drejede vores opkøb sig også om at overtage de nuværende ansatte, som kommer til at være en stærk rygrad i vores operationer i Nordsøen fremover," siger adm. direktør Patrick Pouyanné på en telekonference med danske journalister på dagen, hvor handlen blev offentliggjort.

Planen er ifølge direktøren at fortsætte de nuværende aktiviteter i Esbjerg, hvor omkring 1200 ansatte arbejder med at hive olie og naturgas op af havbunden.

Samtidig skal det nuværende hovedkontor i København med knap 500 ansatte have tilført nye kræfter. 

"Det er vores hensigt, at København skal være hovedkontor for vores operationer i Nordsøen, og i den forbindelse vil vi tilføre nogle stabs- og støttefunktioner."

"Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at opkøbet ikke vil få betydning for de nuværende ansatte, men vores klare intention er at bygge videre på de styrkepositioner, der findes i Danmark i forvejen."

"Og vi vil under alle omstændigheder bestræbe os på at tilbyde andre job i Total-koncernen," siger han.

Patrick Pouyanné fortæller, at han selv henvendte sig til Mærsks koncernchef, Søren Skou, da Mærsk-gruppen overvejede en børsnotering af sit olieselskab.

Tilbuddet til Skou gik ud på at etablere et partnerskab, hvor Mærsk fik aktier i Total mod at afgive ejerskabet af olieforretningen.

Det er Totals største opkøb siden overtagelsen af Elf i begyndelsen af årtusindet.

Franskmændene forventer at opnå en produktion på 500.000 tønder olie om dagen i Nordsøen, hvilket vil gøre Total til områdets næststørste producent efter Statoil.

Som en del af aftalen og for at styrke partnerskabet mellem Total og Mærsk-gruppen har A.P. Møller Holding — der sidder på flertallet af stemmerne i A.P. Møller-Mærsk — fået tilbudt en plads i Totals bestyrelse.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier