EjendomsWatch

Mærsk-kontor i København styrkes med milliardhandel

Franske Total overtager Maersk Oil og vil tilføje flere resurser til det nuværende hovedkontor i København.

Foto: /ritzau/Thorkild Amdi

Når franske Total er villig til at give 47 mia. kr. for Maersk Oil, så handler det om mere end de boreplatforme og oliekoncessioner, der følger med i købet.

For Total har det også været afgørende, at Maersk Oil-organisationen er stærk på det teknologiske og vidensmæssige plan.

"Derfor drejede vores opkøb sig også om at overtage de nuværende ansatte, som kommer til at være en stærk rygrad i vores operationer i Nordsøen fremover," siger adm. direktør Patrick Pouyanné på en telekonference med danske journalister på dagen, hvor handlen blev offentliggjort.

Planen er ifølge direktøren at fortsætte de nuværende aktiviteter i Esbjerg, hvor omkring 1200 ansatte arbejder med at hive olie og naturgas op af havbunden.

Samtidig skal det nuværende hovedkontor i København med knap 500 ansatte have tilført nye kræfter. 

"Det er vores hensigt, at København skal være hovedkontor for vores operationer i Nordsøen, og i den forbindelse vil vi tilføre nogle stabs- og støttefunktioner."

"Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at opkøbet ikke vil få betydning for de nuværende ansatte, men vores klare intention er at bygge videre på de styrkepositioner, der findes i Danmark i forvejen."

"Og vi vil under alle omstændigheder bestræbe os på at tilbyde andre job i Total-koncernen," siger han.

Patrick Pouyanné fortæller, at han selv henvendte sig til Mærsks koncernchef, Søren Skou, da Mærsk-gruppen overvejede en børsnotering af sit olieselskab.

Tilbuddet til Skou gik ud på at etablere et partnerskab, hvor Mærsk fik aktier i Total mod at afgive ejerskabet af olieforretningen.

Det er Totals største opkøb siden overtagelsen af Elf i begyndelsen af årtusindet.

Franskmændene forventer at opnå en produktion på 500.000 tønder olie om dagen i Nordsøen, hvilket vil gøre Total til områdets næststørste producent efter Statoil.

Som en del af aftalen og for at styrke partnerskabet mellem Total og Mærsk-gruppen har A.P. Møller Holding — der sidder på flertallet af stemmerne i A.P. Møller-Mærsk — fået tilbudt en plads i Totals bestyrelse.

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier