EjendomsWatch

45 Inspiration-butikker siger farvel og tak

Efter knap et års ventetid kan interiørkæden Imerco skifte Inspiration-logoet ud med sit eget, der vil pryde 180 butikker. 20 butikker går uvis fremtid i møde. Nødvendig løsning, mener Konkurrencerådet. (Opdateret)

Foto: Ritzau Scanpix/Gorm Branderup

(Artikel opdateret 16. august kl. 13.50 med yderligere kommentarer.)

Det er snart slut med at købe kongeligt porcelæn og sofapuder i butikker med navnet Inspiration, for efter knap et års ventetid, har konkurrencemyndighederne godkendt, at Imerco overtager dele af Inspiration-kæden, lyder det i en pressemeddelelse.

Med købet overtager Imerco de 25 største og bedst beliggende butikker fra Inspiration-kæden og sammenlægger dem med detailkædens egne 155 butikker og kan derfor fremover prale af at have 180 butikker på landkortet. Med sammenlægningen tilføres Imerco 350 mio. kr fra Inspiration-kædens årlige omsætning til Imerco-butikkernes egen omsætning på 1,5 mia. kr.

Ifølge Frederik Brønnum, der er adm. direktør i Imerco-koncernen, er overtagelsen en "fantastisk" mulighed for at et nyt, større og stærkere Imerco.

"Vi ser et kæmpe potentiale i at satse meget mere inden for bolig- og indretningsudstyr. Med 180 Imerco-butikker kan vi for alvor realisere vores planer om at blive Danmarks bedste butikskæde inden for vores felt," siger Frederik Brønnum i meddelelsen.

Konkurrencevagthund: Nødvendigt med betinget ja

I forbindelse med overtagelsen af Inspirations 25 bedste butikker, har Imerco-koncernen valgt at samle alle aktiviteter under eget navn og udfaser i den forbindelse Inspiration-brandet.

De resterende 20 Inspiration-butikker, der som led i myndighedernes afgørelse ikke omdannes til Imerco-butikker vil derimod drives videre under et andet navn af den hidtidig ejer Niels Thorborg, der har selskabet 3C Retail A/S.

Formand for Konkurrencerådet, professor Christian Schultz, siger i en pressemeddelelse:

"Det har været nødvendigt at gribe ind, fordi en fusion mellem to af de største konkurrenter på markedet for detailsalg af boligartikler ville hæmme konkurrencen betydeligt og i sidste ende skade forbrugerne, blandt andet med risiko for højere priser."

"Det har været afgørende for vores godkendelse, at der kommer en ny kæde på markedet for detailsalg af boligartikler. Den nye kæde skal være levedygtig og kunne etablere sig som konkurrent. Det, vurderer vi, er tilfældet med parternes tilsagn."

Goldschmidt: Et år er lang tid

Imerco ejes af ejendomsinvestor Mikael Goldschmidt (88 pct.), mens mindre isenkræmmere ejer resten. Niels Thorborgs selskab, 3C Retail, bliver ikke, som ellers tidligere annonceret, en del af ejerkredsen i Imerco, fremgår det.

Konkurrencemyndighedernes beslutning har næsten været et år undervejs. Ejer Mikael Goldschmidt udtaler i en pressemeddelelse:

"At vente et år på en afgørelse har været problematisk, men vi er tilfredse med, at det nu er muligt for os at føre de planer ud i livet, som vi har lagt for overtagelsen af de 25 bedste af Inspirations butikker. I de ti år jeg har været hovedaktionær i Imerco, har målet været at skabe den stærkeste spiller inden for sit felt, og det må siges at være lykkedes til fulde, idet vi nu tilfører Imerco yderligere 350 mio. kr. i omsætning og dermed passerer 1,5 mia. kr. i årlig omsætning. Samtidig glæder vi os rigtig meget til at byde alle de dygtige Inspiration-medarbejdere varmt velkomne i vores store Imerco-familie.”

Bestyrelsesformand Niels Heering udtaler:

”Det har taget lang tid at få konkurrencemyndighedernes godkendelse af Imerco’s køb af Inspiration, men nu er vi på plads med et tilfredsstillende resultat.”

Goldschmidt løfter driftsindtjeningen: "Meget tilfredsstillende"  

Goldschmidt og Thorborg slår isenkræmmerkæder sammen 

Mere fra EjendomsWatch

Ny metrodirektør vil skabe rammerne for det gode liv i København

Carsten Riis motiveres af, at hans arbejde har betydning for mange mennesker nu og i fremtiden. ”Vi har faktisk været med til at løse en samfundsmæssig udfordring, men på en måde så København bliver en bedre by,” siger den nye metrodirektør i et interview med MobilityWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier