EjendomsWatch

Grønt lys til trecifret millioninvestering i Aarhus Lufthavn

EU-Kommissionen siger god for kommunal støtte til at udvikle Aarhus Lufthavn. Nu kan vi få skabt international infrastruktur, siger borgmester.

Foto: PR

Aarhus Lufthavn i Tirstrup har udsigt til en trecifret millionindsprøjtning fra sin primære ejer, Aarhus Kommune.

Det står klart, efter at EU-Kommissionen har sagt ja til, at kommunen må støtte lufthavnen med op til 115 mio. kr. uden at komme i konflikt med EU's statsstøtteregler, skriver JP Aarhus.

"Det giver os mulighed for at lave den turnaround, der er brug for i Aarhus Lufthavn, så lufthavnen kan blive en rentabel forretning, og vi kan få skabt den internationale infrastruktur, vi har brug for," siger Jacob Bundsgaard (S), borgmester i Aarhus, til avisen.

Lufthavnen har under 400.000 årlige passagerer. Til sammenligning er Københavns Lufthavne er i gang med en udbygning, så den kan håndtere 40 mio. passagerer.

Københavns Lufthavne kan blive sat til salg

Aarsleff får kontrakt i Københavns Lufthavn

Milepæl giver Billund Lufthavn mod på nye investeringer 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier