EjendomsWatch

Vartegn til Aarhus Universitetshospital er på sporet igen

Planlagt vartegn for det nye Aarhus Universitetshospital i Skejby bliver alligevel til noget. Ny udbudsstrategi er sendt til godkendelse.

Foto: /ritzau/Christian Klindt Sølbeck

Region Midtjylland får med hjælp fra bl.a. Novo Nordisk Fonden, Aarhus Universitet og Folkekirken alligevel mulighed for at bygge det planlagte højhus Forum, som er udset til at blive vartegnet og huse den officielle hovedindgang for det nye Aarhus Universitetshospital (AUH) i Skejby. Det skriver Jyllands-Posten.

Fremtidsudsigterne for Forum var ellers usikre, efter at udbuddet blev annuleret, fordi licitationen viste, at det ikke var realistisk at igangsætte byggeriet. Men tirsdag i denne uge besluttede det rådgivende hospitalsudvalg i Region Midtjylland at sende en ny udbudsstrategi for byggeriet af Forum videre til godkendelse i regionsrådet.

"Regionen har ikke penge til at opføre Forum alene. Derfor er det godt, at vi har fået partnere med i byggeriet," siger Anders Kühnau (S), formand for hospitalsudvalget, til Jyllands-Posten

I licitationen i den nye udbudsstrategi ligger prisen fast fra begyndelsen, og byggefirmaerne skal derfor konkurrere på antallet af kvadratmeter og på kvalitet i byggeriet. Det samlede projekt med økonomi og tidsplan skal forelægges regionsrådet i efteråret 2017.

Forum bliver dog ikke en "arkitektonisk perle", som planlagt i det oprindelige vinderprojekt fra C. F. Møller, siger Anders Kühnau til Jyllands-Posten.

Mere fra EjendomsWatch

Hans lån væltede Roskilde Bank

Et kæmpetab på udlån til ejendomsmatadoren Kenneth Schwartz Thomsen var en af hovedårsagerne til, at Roskilde Bank gik konkurs. Banken selv var dog aktivt medvirkende til at forstørre problemerne, fortæller den fallerede ejendomsinvestor, der for første gang giver sit syn på, hvad der skete op til krakket.

Roskilde Bank-boss dømt til at betale 231 millioner

Højesteret har med dom sat endeligt punktum i et langstrakt sagsforløb om erstatningsansvaret for krakket i Roskilde Bank tilbage i 2008. Bankens tidligere direktør, Niels Valentin Hansen, er dømt til at betale erstatning, mens bestyrelsesmedlemmer frifindes.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier