EjendomsWatch

Catella: København er blandt de bedste logistikregioner i Europa

København ligger blandt topplaceringerne som logistikregion i ny undersøgelse fra Catella.

Thomas Beyerle, ansvarlig for undersøgelsen hos Catella.

Københavnsområdet er med helt oppe i toppen over gode logistikregioner, konkluderer corporate finance-huset Catella i en ny undersøgelse, Market Tracker. Topscoreren er London, der dog fortsat er omgærdet af usikkerhed på grund af Brexit.

"Det europæiske logistikkort viser endnu en gang, at det er regionerne og byområder, der udgør den dynamiske konkurrence i denne sektor, og ikke lande," siger Thomas Beyerle, der er ansvarlig for undersøgelsen hos Catella, i en pressemeddelelse.

Catella har for første gang sammenlignet 107 forskellige logistikregioner og udpeger de områder, som man mener vil have det største potentiale i form af socioøkonomiske, ejendomsrelaterede og infrastrukturelle faktorer.

I undersøgelsen konkluderer Catella, at London, København, Oslo og Akershus i Norge, Île-de-France i Frankrig og Catalonien i Spanien er de områder, hvor det største investeringspotentiale vil være at finde for ejendomsinvestorer i de kommende år.

Således ligger London i top på listen med et afkast på 4,25 pct., efterfulgt af Oslo og Akershus på andenpladsen med 5,75 pct., og Ile-de-France på tredjepladsen. København kommer lige i hælene på Catalonien, der med et afkast på 6 pct. ligger på fjerdepladsen, mens København med 7 pct. viser en attraktiv risikoprofil, i følge Catella.

De tyske logistikregioner Hamburg, Duisburg/Niederrhein, Rhein-Main og Berlin/Brandenburg kommer ind på 6. til 9.-pladsen alle med et afkast på 5 pct. og afspejler den nuværende høje efterspørgsel fra investorerne, fremgår det videre af analysen.

"De igangværende diskussioner omkring Brexit giver en masse usikkerhed i denne industrisektor. Med Noord-Holland (Amsterdam), Sydholland (Rotterdam), Haute-Normandie / Ille-de-France og Hamburg, melder potentiel konkurrence sig fra det kontinentale Europa," udtaler Thomas Beyerle videre i meddelelsen.

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier