EjendomsWatch

Tys-tys-byggeri ved Fredericia er foreløbig sporet til Irland

Et 16 fodboldbaner stort byggeprojekt, hvor alle holder tand for tunge, har ifølge Jyllands-Posten irske bagmænd. (Opdateret)

(Artikel opdateret 2. december kl. 15.55 med yderligere detaljer.)

Sporet ender foreløbig i Europas it-hovedstad Dublin, når det gælder den kommende anvendelse af et 76 hektar stort områder ved Fredericia, skriver Jyllands-Posten.

Kæmpe byggeri startet i Fredericia — men hvem bygger? 

Avisen har tjekket den offentlige tinglysning og her fundet frem til, at der bag de pågældende matrikler gemmer sig et selskab med navnet Dapsi International, der i de officielle branchekoder i virksomhedsregistret er registeret under emneordene databehandling, webhosting og lignende serviceydelser.

Selskabet blev stiftet i 2015 af de irske firma Woodline Limited med adresse i Dublin, hvor de bagvedliggende ejerforhold ikke fremgår.

"Dermed ender mysteriet om byggeriet ved Fredericia foreløbeligt i Dublin, hvor Microsoft har et datacenter, det samme har Google og Amazon. Om det er nogle af disse, der vil udvide datakapaciteten i på dansk jord, vil tiden vise. Foreløbelig er det eneste, vi ved, at noget stort er på vej," skriver avisen.

Ifølge DR er de virksomheder som kommer til at arbejde på området Cowi og GK Rør i Odense, Jorton i Esbjerg, Caverion i Fredericia og HM Tømrer- og snedkerforretning fra Christiansfeld.

Op til 40 mand kommer til at arbejde på transformerstationen på en gang, fremgår det af anmeldelsen til Arbejdstilsynet, fremgår det.

Det samlede byggeri ventes at tage op til to år og beskæftige op til 750 personer ad gangen. Der er ikke sat navn på den endelige bruger af datacentret, men mulige navne som Google og Amazon er nævnt af kilder med kendskab til branchen, skriver DR.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Den svære afsked

Udskiftning i ledelseslaget hører til livets gang i den danske ejendomsbranche, men som vi så eksempler på i den forgange uge, kan det gøres mere eller mindre elegant. Samtidig gjorde nogle af de helt store aktører sig gældende, og den største af dem alle truede ligefrem med at vende Danmark ryggen.

Aftale med ny statslig superfond betyder fuldt hus hos pensionsinvestor i Nordhavn

AP Ejendomme og Danmarks Eksport- og Investeringsfond indgår lejeaftale til et trecifret millionbeløb, der gør den nye offentlige fællesfond til ankerlejer i det knap 17.000 kvm store Orienthuset, som står klar i Nordhavn til marts. Adm. direktør hos AP Ejendomme Peter Olsson beretter om markant lejerinteresse fra både ind- og udland.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier