EjendomsWatch

Kæmpefremgang til de største ejendomsselskaber

Indtjeningen hos de 40 største ejendomsselskaber steg med 7 mia. kr. i 2015. Og porteføljerne hos de største spillere fortsætter med at vokse, viser ny opgørelse.

Foto: Ritzau Scanpix.

Syv mia. kr. Så meget er indtjeningen steget hos landets 40 største ejendomsselskaber. Men det er værdireguleringer, der trækker hele læsset, skriver Økonomisk Ugebrev.

Det samlede driftsresultat for de 40 selskaber lød i 2015 på 15,78 mia. kr. mod 8,97 mia. kr. året før. Men ifølge ugebrevets opgørelse står værdireguleringer for 7 mia. kr. Det er især boligudlejnings- og butiksejendomme, der har oplevet værdistigninger.

Opgørelsen viser også, at de allerstørste spillere har øget porteføljen gevaldigt. Den samlede portefølje for de 40 selskaber er vokset med 11,4 mia. kr., og heraf står ATP, Danica og Jeudan for 7,3 mia. kr.

I bunden af listen finder vi HD Ejendomme, SEB Ejendomme og DNP Ejendomme.

Her har HD Ejendomme sænket porteføljen fra 5,45 mia. kr. til 4,25 mia. kr. i løbet af 2015. SEB Ejendomme har sænket porteføljen med små 200 mio. kr. til 3,05 mia. kr. Hos DNP Ejendomme, der er ejet af Danica og Nordea Liv & Pension, svandt porteføljen ind med rundt regnet 180 mio. kr.

At HD Ejendomme ligger i bunden af listen, kommer næppe som et chok for nogen i branchen. HD Ejendomme blev hårdt ramt af finanskrisen, men selskabet er i dag stadig på Delbing-familiens hænder, omend kreditorerne sidder tungt på selskabet.

Som EjendomsWatch tidligere har skrevet, så arbejder selskabet på et salg af hele virksomheden.

"Vi følger planen. Der er nogle aftaler med bankerne, der udløber ved årets udgang, så derfor skal vi have en løsning på plads inden. Og det regner vi bestemt også med, at vi får," sagde Lars Jensen, der er bestyrelsesformand i selskabet, til EjendomsWatch i august. 

Top fem

Top fem på listen over de 40 største danske ejendomsselskaber bliver toppet af ATP Ejendomme, hvor porteføljen steg med ca. 3,1 mia. kr. i 2015 og driftsresultatet til ca. 2,8 mia. kr. Derefter følger Danica med 25,7 mia. kr., hvilket er en stigning på ca. 3 mia. kr. og et driftsresultat på 1,3 mia. kr.

Jeudan kommer ind på tredjepladsen med 22,3 mia. kr., der er en stigning på ca. 1,2 mia. kr. Det samme tal lyder driftsresultatet også på. Dades portefølje er steget med ca. 500 mio. kr. til 17,1 mia. kr., mens driftsresultatet lyder på 778 mio. kr. Top fem bliver sluttet af med PFA Ejendomme med en portefølje på 12,3 mia. kr. Det er en stigning på ca. 600 mio. kr., og driftsresultatet lander her på 1,27 mia. kr., fremgår det.

Giganthandel med ejendomme for 4 milliarder falder snart på plads 

Kommende milliardhandel får tyngde i provinsen

Jeudan-topchef: Pilen peger opad for vores ejendomsværdier

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Købmændenes klub

Ejendomsdirektøren i en større dagligvarekæde spiller en ufrivillig hovedrolle i en penibel sag, der ser ud til at gribe om sig. Det samme gør intrigerne i landets største almene boligforening, hvor en direktørfyring ser ud til at dække over mere, end hvad øjet lige ser.

Konkurrence om at byudvikle ved København Syd Station er begyndt

Metroselskabet starter udbud af nyt byområde ved Ny Ellebjerg Station, som fra næste år bliver døbt København Syd med metro, tre S-togslinjer og flere internationale tog til følge. Byområdet skal indeholde erhverv, boliger og butikker, fremgår af udbudsmaterialet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier