EjendomsWatch

Udenlandsk satsning giver pote for Henning Larsen Architects

Flere udenlandske datterselskaber har bidraget til at løfte Henning Larsen Architects, som i dag henter de fleste indtægter fra sine arkitektopgaver uden for Danmarks grænser. (Rettet)

Foto: PR

(Artikel rettet 9. november kl. 9 med korrekte tal for overskuddets størrelse.)

Det startede som en ydmyg tegnestue med kun et par medarbejdere. Men snart seks årtier senere har Henning Larsen Architects udviklet sig til en international arkitektvirksomhed med flere hundrede ansatte.

Udviklingen sætter også sit præg på resultaterne hos det København-baserede firma, som siden etableringen i 1959 har åbnet egne datterselskaber i lande som for eksempel Norge, Tyskland, Saudi-Arabien og USA.

I det skæve regnskabsår 2015/16, som løb til udgangen af juni, blev der på koncernniveau omsat for 282,2 mio. kr. og tjent 26,9 mio. kr. efter skat. Bruttoresultatet udgjorde 76,7 mio. kr., mens driftsresultatet endte på 36,4 mio. kr.

"Når jeg ser tilbage over de seneste år, så har vi virkelig vækstet vores omsætning, og vi følger med i overskudsgraden," lyder det fra Mette Kynne Frandsen, der er adm. direktør hos Henning Larsen Architects.

Internationalisering slår igennem

"61 pct. af årets omsætning er hentet uden for Danmark, og vi kan se, internationaliseringen slår igennem og har styrket vores position. Det skyldes blandt andet, at vi har etableret flere datterselskaber og opbygget kompetencer, der møder kunderne, hvor de er," fortsætter hun.

Kundelisten består af private investorer, pensionskasser, byggefirmaer samt statslige og lokale myndigheder. Arkitektselskabet er involveret i udførelsen af større designprojekter inden for eksempelvis kultur og uddannelse, ligesom det bistår med udvikling af nye projekter.

Direktøren fremhæver, at virksomheden har stor viden og erfaring inden for uddannelsesbyggeri, hvor der også mærkes en global efterspørgsel. I dag arbejder Henning Larsen Architects således med universitetsbyggeri i Australien, Asien, Europa og USA.

"Vi har fået hul på det nordamerikanske marked. Lige nu arbejder vi med indtil flere opgaver i Nordamerika - eksempelvis et stort universitet i Cincinnati og et andet i Toronto. Vi har på den måde fået opgaver ind, der vil være med til at tegne forretningsudviklingen i de kommende år," fortæller Mette Kynne Frandsen.

Michael Pram for bordenden

Tidligere på året fik arkitektvirksomheden en ny bestyrelsesformand i form af Michael Pram Rasmussen, der blandt andet er formand for bestyrelsen i A.P. Møller-Mærsk og Coloplast, ligesom han tidligere har været det i Topdanmark, hvor han i en længere periode også var adm. direktør.

I forbindelse med udpegningen af den nye bestyrelsesformand lagde Mette Kynne Frandsen ikke skjul på, at det var en stor gevinst for selskabet og dets planer om at vokse i udlandet.

Målsætningen om at fortsætte den udenlandske ekspansion er også stadig intakt, understreger direktøren.

"Vi forventer, at vores internationale omsætning vil vokse fremadrettet, blandt andet fordi vi har placeret os globalt med egne datterselskaber."

"I München har vi de seneste fire år opbygget et kontor med et stærkt team af dygtige medarbejdere, der kan udvikle og følge projekterne til ende. Vi vil nemlig gerne gennemføre og levere et slutprodukt - en bygning - i god kvalitet," siger Mette Kynne Frandsen.

For indeværende regnskabsår venter Henning Larsen Architects at lande en omsætning, der er højere end sidste års.

Fem nye partnere i Henning Larsen Architects

Henning Larsen-topchef har store forventninger til fremtiden

Siemens er springbræt for Henning Larsen i Tyskland

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier