EjendomsWatch

Finanstilsynet vil ikke regulere købstilbud på Nordicom

Det seneste købstilbud på Nordicom på 1 kr. per aktie vil ikke blive reguleret op af Finanstilsynet, selv om tilbudskursen ligger langt under markedskursen.

Foto: Lars Krabbe

Finanstilsynet har netop været inde og se på, om der var grundlag for at regulere tilbudskursen, da den lå hele 43 pct. under lukkekursen på 1,75 kr. den 6. september - dagen før, at Nordicoms storaktionær, Park Street Asset Management, meddelte, at det ville fremsætte tilbuddet.

Undersøgelsen giver dog ikke Finanstilsynet anledning til at gøre mere i sagen, hvilket blandt andet begrundes med, at tilbudsgiver har godtgjort, at tilbuddet har karakter af at redde et nødlidende selskab. Og netop redningen af Nordicom vurderer Finanstilsynet er en væsentlig årsag til den højere markedskurs.

"Den eventuelle fremtidige værdi, som markedsdeltagerne måtte indregne i markedskursen, afhænger således af, at målselskabet på kort sigt får tilpasset selskabets kapitalstruktur, hvilket netop er, hvad tilbudsgiver søger at opnå efter gennemførslen af det pligtmæssige overtagelsestilbud," skriver Finanstilsynet og uddyber:

"På det foreliggende grundlag finder Finanstilsynet derfor ikke anledning til at foretage yderligere undersøgelser med hensyn til mulig regulering af tilbudskursen og vil derfor for nærværende ikke foretage sig yderligere i relation til tilbudskursen."

Park Street Asset Management fremsatte onsdag det købstilbud, som det var forpligtet til at komme med, efter at det i september øgede sin ejerandel i ejendomsselskabet til 43,55 pct. af aktierne. Aktierne blev købt fra flere uafhængige parter med modsatrettede interesser og til samme pris som de øvrige aktionærer tilbydes, hvilket også har haft betydning for Finanstilsynets afgørelse.

Aktien i Nordicom handles onsdag i kurs 1,64 kr. efter et fald på 18 pct.

Købstilbuddet på 1 kr. per aktie løber til 2. november 2016 klokken 16 - medmindre den bliver forlænget.

Britisk storaktionær afgiver købstilbud på Nordicom

Ny Nordicom-ejer kræver nuværende bestyrelse udskiftet

Danske ejendomme for 1,9 mia. kr. på vej på britiske hænder

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier