EjendomsWatch

Ejendomsinvestors storstilede solprojekt var et luftkastel

En tysk solpark udbudt af den tidligere ejendomsinvestor Carsten Rise viste sig at være et luftkastel. Erstatningen var en faldefærdig solpark, hvor panelerne sprang ét efter ét. Alligevel blev projektet til sidst reddet af professionelle udviklere.

Foto: Leonello Calvetti, Science Photo Library

Ingen af de ti private investorer, der i 2012 skød sparepengene i et lovende tysk solprojekt udbudt af firmaet Vektor Finans, havde drømt om, hvor langt salgsbrochurernes skønmalerier adskilte sig fra virkeligheden.

Afstanden mellem salgstekst og virkelighed viste sig at være så stor, at den færdige solpark, som investorerne troede, at de ville blive medejere af gennem købet af anparter i et kommanditselskab, slet ikke eksisterede som solpark, men kun som tomme stativer uden en eneste solcelle.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier