EjendomsWatch

Pensionskasse får påbud for at værdiansætte ejendomme for højt

Finanstilsynet giver påbuddet for at opgøre tre ejendomme til dagsværdi, fordi tilsynet mener, at pensionskassen har værdiansat dem for højt.

Foto: Lars Krabbe

Finanstilsynet undersøgte i foråret 18 ud af i alt 47 ejendomme hos Juristernes og Økonomernes Pensionskasse. Tilsynet har fundet, at pensionskassen har værdiansat tre af dem for højt.

Den primære årsag skyldes ifølge tilsynet de anvendte afkastkrav, og pensionskasse har derfor fået påbud om at opgøre de pågældende ejendomme til dagsværdi.

"Den samlede nedregulering af de tre ejendomme udgør cirka 25 mio. kr., svarende til cirka 10 pct. af pensionskassens værdiansættelser af de pågældende ejendomme," skriver tilsynet.

Pensionskassens samlede ejendomsportefølje bestod ultimo 2015 af 47 ejendomme, der var værdiansat til knap 2,9 mia. kr

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie FinansWatch.)

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 4: Flyvende udskiftning

Der blev i den forgangne uge både taget afsked og budt velkommen i de højere luftlag hos en håndfuld større danske ejendomsaktører. Hos DSB måtte en overrasket chefveteran eksempelvis for første gang i sit liv prøve, hvordan det er at være arbejdsløs.

Danske Mipim-deltagere glæder sig til igen at netværke

MIPIM 2022: Europas største ejendomsesse, Mipim, vender tilbage til marts, og mange i branchen ser frem til at mødes efter en længere corona-pause. "Det er voldsomt effektivt," siger Exometric-topchef om en af årsagerne til den store interesse. Også Elf Development og Carlsberg Byen er topklar.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier