Byfornyelse sætter gang i investeringslysten hos private

Når stat og kommuner investerer i byfornyelse, sætter det gang i private bygningsejeres lyst til at gøre det samme. Rundt regnet investerer de 3,5 gange så meget, når først det offentlige har åbnet for kassen, lyder det fra den ansvarlige minister.

Når der bliver investeret i byfornyelse fra stat og kommunes side, så afføder det mere end blot grønne arealer og legepladser. De private bygningsejere følger nemlig trop og investerer op til 3,5 gange så meget. Derfor kan byfornyelse være en god forretning særligt i de mindre byer.

Sådan lyder det fra udlændinge-, integrations og boligminister Inger Støjberg (V) forud for en konference i Randers onsdag om vækst og udvikling gennem byfornyelse.

"De mindre byer i landet har størst brug for byfornyelse, og det viser sig faktisk, at det også er der, byfornyelsen giver de fleste private følgeinvesteringer. Derfor vil vi nu tildele de mindre byer en større del af midlerne. Og med konferencen i Randers håber jeg, at vi kan blive endnu klogere på, hvordan vi kan bruge de midler, så de giver mest mulig udvikling og en bedre balance imellem land og by i Danmark," siger hun i en pressemeddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at byens borgere typisk følger op på byfornyelse ved at bruge hele 3,5 gange så mange penge på de bygninger, de ejer, som kommune og stat investerer i byfornyelsen i deres by. Det gør byen mere attraktiv som handelsby samt for tilflyttere og skaber på den måde en positiv spiral.

Erfaringen viser, at mange af de private investeringer skyldes offentlige forbedringer af veje og grønne områder eller støtte til sociale indsatser i udsatte områder. Private bygningsejere giver over for Boligministeriet udtryk for, at 15 pct. af deres investeringer ikke var sket uden den slags tiltag, fremgår det videre.

 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også