EjendomsWatch

Byfornyelse sætter gang i investeringslysten hos private

Når stat og kommuner investerer i byfornyelse, sætter det gang i private bygningsejeres lyst til at gøre det samme. Rundt regnet investerer de 3,5 gange så meget, når først det offentlige har åbnet for kassen, lyder det fra den ansvarlige minister.

Når der bliver investeret i byfornyelse fra stat og kommunes side, så afføder det mere end blot grønne arealer og legepladser. De private bygningsejere følger nemlig trop og investerer op til 3,5 gange så meget. Derfor kan byfornyelse være en god forretning særligt i de mindre byer.

Sådan lyder det fra udlændinge-, integrations og boligminister Inger Støjberg (V) forud for en konference i Randers onsdag om vækst og udvikling gennem byfornyelse.

"De mindre byer i landet har størst brug for byfornyelse, og det viser sig faktisk, at det også er der, byfornyelsen giver de fleste private følgeinvesteringer. Derfor vil vi nu tildele de mindre byer en større del af midlerne. Og med konferencen i Randers håber jeg, at vi kan blive endnu klogere på, hvordan vi kan bruge de midler, så de giver mest mulig udvikling og en bedre balance imellem land og by i Danmark," siger hun i en pressemeddelelse.

Af meddelelsen fremgår det, at byens borgere typisk følger op på byfornyelse ved at bruge hele 3,5 gange så mange penge på de bygninger, de ejer, som kommune og stat investerer i byfornyelsen i deres by. Det gør byen mere attraktiv som handelsby samt for tilflyttere og skaber på den måde en positiv spiral.

Erfaringen viser, at mange af de private investeringer skyldes offentlige forbedringer af veje og grønne områder eller støtte til sociale indsatser i udsatte områder. Private bygningsejere giver over for Boligministeriet udtryk for, at 15 pct. af deres investeringer ikke var sket uden den slags tiltag, fremgår det videre.

 

Mere fra EjendomsWatch

Krise tvinger ejendomsmæglere til at barbere i staben

Den finansielle uro har også ramt landets mæglere. Tiderne med fuld fart fremad er sat på hold – organisationerne skæres til, medarbejdere fyres, men enkelte ser det som en mulighed for at opsnappe de bedste kandidater. ”Medvinden skal nok komme tilbage,” siger Colliers-direktør.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier