EjendomsWatch

NREP på logistikopkøb i Finland

Fond med fokus på logistikinvesteringer har et mål om at nå 1,5 mia. euro (ca. 11 mia. kr.)

Petri Valkama, investeringschef i NREP. | Foto: PR

Den nordiske forvalter af ejendomsfonde, NREP med hovedkontor i Virum, har gennem fonden Nordic Strategies Fund II investeret i tre logistikcentre i Finland, meddeler NREP.

De er placeret langs motorvejen mellem Helsinki og Tampere, og det samlet areal udgør over 50.000 kvm, fremgår det.

"Helsinki-Tampere-motorvejen er den primære motorvej i hele Finland og trafikmængderne spås at stige markant i fremtiden, hvilket sikrer stærk efterspørgsel efter logistikområder på disse beliggenheder," siger NREP's investeringschef for Finland, Petri Valkama i meddelelsen.

Logistikcentrene er udlejet på lange kontrakter til Fiskars, Posti Kiinteistöt og Coveris Rigid Finland, fremgår det.

NREP's samlede nordiske portefølje inden for logistikejendomme overstiger 1 mio. kvm.

Bag NREP Nordic Strategies Fund II står en række internationale, instutionelle investorer. Fonden foretog sin første investering i foråret 2016 og vil investere over 1,5 mia. euro (ca. 11 mia. kr.) i Norden, oplyser NREP, der dog ikke oplyser købssummen for den seneste investering.

NREP bygger boliger i Finland

NREP udbygger retailfond med butikscenter i Aarhus 

NREP's portefølje runder 25 milliarder 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier