EjendomsWatch

Fast Ejendom fastholder sin prognose efter første halvår

Det lille børsnoterede ejendomsselskab ejer ejendomme for knap 1 mia. kr.

Foto: PR

Det koster at male, renovere og generelt holde udlejningsejendomme up to date. Og det kan ses på regnskabet for driften af Fast Ejendom, der ejer ejendomme for knap 1 mia. kr.

Resultatet af driften af ejendomsporteføljen landede i første halvår af 2016 på 22,5 mio. kr. mod 26,0 mio. kr. for perioden sidste år. Og det er de ekstraordinære, store udgifter til både indretning og renovering, der tærer.

"De forøgede driftsomkostninger hidrører primært fra ekstraordinært store omkostninger til istandsættelse af lejemål med opgradering og udlejning primært på ejendomme i Ringsted, Ballerup og Tingbjerg," oplyser selskabet i regnskabet.

På bundlinjen faldet overskuddet med 0,5 mio. kr. til 8,9 mio. kr. i første halvår.

Ved udgangen af halvåret lå udlejningsgraden på 90,9, hvilket er en smule lavere end ved udgangen af 2015. Siden da er der fraflyttet 5198 kvadratmeter og indflyttet 4801 kvadratmeter.

Dagsværdien af selskabets ejendomme udgør dog fortsat 954,5 mio. kr., hvilket er uændret i forhold til udgangen af 2015.

Fast Ejendom fastholder forventningerne til hele året om at få hevet et resultat af den primære drift (før værdireguleringer, finansielle poster og skat) i niveauet 40 mio. kr. hjem. Det er lidt mindre end sidste år, hvor selskabet fik 42,6 mio. kr. ind på den post.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 25: Sommernerver

Rentestigninger og øget inflation smitter også af på ejendomsmarkedet, og i ugens løb har flere vægtige aktører i branchen forsøgt at mane til besindighed. Ingen grund til panik, endnu i hvert fald.

Medie: Nervøse investorer sår tvivl om milliardhandler

To konkrete ejendomshandler til flere milliarder risikerer ifølge mediet Insidebusiness at falde på gulvet, efter at en række danske og udenlandske investorer har gransket aktiverne og fundet prisen alt for høj i et økonomisk klima præget af usikkerhed og nervøsitet.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier