EjendomsWatch

Fast Ejendom fastholder sin prognose efter første halvår

Det lille børsnoterede ejendomsselskab ejer ejendomme for knap 1 mia. kr.

Foto: PR

Det koster at male, renovere og generelt holde udlejningsejendomme up to date. Og det kan ses på regnskabet for driften af Fast Ejendom, der ejer ejendomme for knap 1 mia. kr.

Resultatet af driften af ejendomsporteføljen landede i første halvår af 2016 på 22,5 mio. kr. mod 26,0 mio. kr. for perioden sidste år. Og det er de ekstraordinære, store udgifter til både indretning og renovering, der tærer.

"De forøgede driftsomkostninger hidrører primært fra ekstraordinært store omkostninger til istandsættelse af lejemål med opgradering og udlejning primært på ejendomme i Ringsted, Ballerup og Tingbjerg," oplyser selskabet i regnskabet.

På bundlinjen faldet overskuddet med 0,5 mio. kr. til 8,9 mio. kr. i første halvår.

Ved udgangen af halvåret lå udlejningsgraden på 90,9, hvilket er en smule lavere end ved udgangen af 2015. Siden da er der fraflyttet 5198 kvadratmeter og indflyttet 4801 kvadratmeter.

Dagsværdien af selskabets ejendomme udgør dog fortsat 954,5 mio. kr., hvilket er uændret i forhold til udgangen af 2015.

Fast Ejendom fastholder forventningerne til hele året om at få hevet et resultat af den primære drift (før værdireguleringer, finansielle poster og skat) i niveauet 40 mio. kr. hjem. Det er lidt mindre end sidste år, hvor selskabet fik 42,6 mio. kr. ind på den post.

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier