EjendomsWatch

Regeringen vil gøre det mindre attraktivt for virksomheder at lånefinansiere

(Opdateret) Virksomheder skal kunne slippe billigere i skat, når de investerer, fremgår det af regeringens 2025-plan.

Foto: Joachim Adrian/Polfoto/arkiv

(Artikel opdateret 30. august kl. 11.10 med kommentar fra Dansk Byggeri.)

Regeringen lægger op til at ændre den måde, virksomheder skal betale selskabsskat på.

Det fremgår af Helhedsplan for et stærkere Danmark, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) tirsdag fremlægger i Statsministeriets Spejlsal.

"For at gøre det mere attraktivt at investere i Danmark – og dermed understøtte produktivitetsudviklingen – ønsker regeringen at justere selskabsskattemodellen i form af et fradrag for egenkapitalinvesteringer (ACE), som skønnes at øge erhvervsinvesteringerne markant og løfte BNP med 12 mia. kr. i 2025," hedder det i planen.

Modellen giver et fradrag for egenkapital i selskabsskatten.

"Forslaget retter op på den uhensigtsmæssighed, at skattesystemet i dag favoriserer lånefinansiering af investeringer frem for med egenkapital, selv om egenkapital gør en virksomhed mere solid," hedder det videre.

Forslaget modtages positivt af Dansk Byggeris adm. direktør, Lars Storr-Hansen.

"Det kan forhåbentlig medvirke til at løfte de private investeringer, som er den del af dansk økonomi, som har haft sværest ved at rejse sig efter finanskrisen," siger han i en kommentar.

Af øvrige skattemæssige ændringer lægges der over for landets boligejere op til at beskære det nuværende rentefradrag.

"Rentefradraget nedsættes gradvist med i alt fem procentpoint i 2021-2025, så den skattemæssige tilskyndelse til investeringer i boliger frem for andre aktiver bliver reduceret," fremgår det af planen.

Regeringen skal nu finde det nødvendige politiske flertal for sin plan.

Mere fra EjendomsWatch

Bekymrede bestyrelsesmedlemmer trækker fondstilsyn ind i sag om ejendomsadvokater

FINGRENE I FONDSMIDLER: Erhvervsstyrelsen har bedt om en forklaring fra fond, hvor to advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner i diverse honorarer. Det sker efter en henvendelse fra to uafhængige medlemmer af fondsbestyrelsen, der ser på situationen "med stigende bekymring." Bestyrelsesformand afviser kritikken.

Proptech solgt til mediekoncern

"Det passer perfekt til strategien om at styrke vores eksisterende virksomheder via opkøb," lyder det fra koncerndirektør efter opkøb af softwarefirma målrettet ejendomsadministration.

DI-direktør med rette "etiske kompas" bliver ny frontfigur hos Ejendomdanmark

Afløseren for adm. direktør Jannick Nytoft findes hos Dansk Industri, men hans cv fra andre organisationer er langt. "Personlighed og ledelseserfaring" har vejet tungest i rekrutteringen, fortæller Ejendomdanmark-formand til EjendomsWatch og lufter ambition om at komme "tættere på vores medlemmer." (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier