EjendomsWatch

Byggefirma frifundet for at aftale priser med konkurrent

Skou Gruppen i Hørsholm var tiltalt for at have aftalt priser med et andet firma, da en tagterrasse skulle opføres. Sagen har kostet topchef tillidspost.

Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen. | Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Skou Gruppen og dets direktør er tirsdag i Retten i Helsingør blevet frifundet for at have overtrådt konkurrenceloven.

"Vi er lettede," siger Martin Skou Heidemann, adm. direktør i Skou Gruppen, der er blevet frifundet for kartelvirksomhed.

For Martin Skou Heidemann har sagen haft yderligere konsekvenser end turene i retten. I oktober 2014 måtte han tage orlov fra formandsposten i Dansk Byggeri på grund af kartelsagen, og i januar 2015 trak han sig endegyldigt fra posten.

Skou Gruppen var anklaget for at have aftalt prisen med en anden virksomhed, da virksomhederne gav bud på byggeriet af en tagterrasse.

844.300 kr lød buddet på. Skou Gruppen er blot en af flere byggevirksomheder fra Storkøbenhavn, der er blevet anklaget i en af de hidtil største sager om kartelvirksomhed. 

Virksomhederne er anklaget for at have aftalt ulovlige priser på byggeprojekter, blandt andet byggeri af skoler og plejehjem. Værdien skal have været mellem 400 og 500 mio. kr.

I alt 33 virksomheder har været anklaget i sagen. 17 firmaer har valgt at acceptere bøder for samlet over 25 mio. kr. Fem virksomheder, blandt andet Skou Gruppen, har valgt at gå rettens vej.

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier