EjendomsWatch

Revisorer: Ejendomsbranchen er erhvervslivets duks

Ejendomsbranchen har færrest selskaber, der kører med underskud, viser ny opgørelse. Færre byggevirksomheder har røde tal, og dermed følger branchen den generelle tendens i dansk erhvervsliv.

Foto: BO SVANE/Jyllands-Posten

Selskaber inden for ejendomsbranchen har den laveste andel, der kører med underskud, i dansk erhvervsliv. Det viser en ny opgørelse fra Experian og FSR - Danske Revisorer, der har gennemgået de seneste årsregnskaber indeleveret af landets virksomheder i første halvdel af 2016.

27,6 pct. inden for kategorien "fast ejendom" kører med underskud, og det er nok til indtage dukserollen i dansk erhvervsliv. Det er en forbedring med 1,8 procentpoint i forhold til samme opgørelse i 2015.

"Overordnet dækker tallene over en positiv udvikling, hvor andelen af selskaber med underskud er faldet støt siden finanskrisen. Vi lander denne gang på det laveste niveau siden oktober 2008. Alene siden første kvartal af 2016 har 1400 selskaber vendt et underskud til overskud eller et rundt nul i deres seneste regnskab”, siger Tom Vile Jensen, erhvervspolitisk direktør hos FSR - Danske Revisorer, i en kommentar til tallene.

Forbedringer for byggeri og hoteller

Byggeriet følger udviklingen i dansk erhvervsliv, hvor færre virksomheder kører med underskud. 30,7 pct. af landets bygge- og anlægsvirksomheder kørte med underskud i andet kvartal af 2016, og det er færre end i samme periode sidste år, hvor 31,9 pct. havde underskud.

"Overnatning og restauration" er den branche, hvor flest selskaber har underskud. Her drejer det sig om 43,4 pct., hvilket for er en forbedring på 1,2 procentpoint fra samme opgørelse sidste år .

Generelt var andelen af selskaber med underskud  31,4 pct. Det er den laveste andel siden før finanskrisen, hvor man i 2008 var helt nede på 28,2 pct. Samlet er andelen af selskaber med under faldet med 16 procentpoint siden starten af 2010, hvor andelen af selskaber med underskud var på sit højeste efter finanskrisen med 47,4 pct.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier