EjendomsWatch

Milliongæld sender Essex-stifters ejendom på tvangsauktion

En stor industriejendom i Næstved, der er ejet af Essex-stifteren Peter Halvorsen, er begæret på tvangsauktion.

Foto: Ernst van Norde.

Stifteren af det økonomisk kollapsede ejendomsselskab Essex, Peter Halvorsen, har fået begæret en stor industribygning i Næstved på tvangsauktion. Det skriver tvangsauktioner.dk, der er en del af boligsiden Boliga.

Peter Halvorsen købte bygningen i begyndelsen af 2008 for hele 203,5 mio. kr., før finanskrisen for alvor havde fået sit tag i Danmark og ikke mindst Peter Halvorsen selv. Ifølge salgsopstillingen skylder han nu mere end 152 mio. kr. i ejendommen.

Værdien er vurderet til 146 mio. kr., og den rummer 13 bygninger på i alt 37.245 kvadratmeter erhvervsareal og 11 kvadratmeter beboelsen. Tvangsauktionen finder sted den 22. juni.

Finanskrisen slog hårdt

Tilbage i 2008 var Peter Halvorsen på Finans.dk's liste over de 50 rigeste i Danmark med en anslået formue på 3,6 mia. kr. Siden da er det dog gået ned ad bakke. Et år senere blev han nemlig sat uden for døren i Essex, efter bankerne som følge af økonomisk rod havde overtaget kontrollen.

Selskabet nåede på sit højeste at have en værdi på mere end 12 milliarder kroner, inden krisen lavede om på det.

Peter Halvorsen er ifølge de officielle oplysninger bosiddende i schweiziske Lugano, og han har i dag intet med Essex at gøre.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 20: Proptech, slæb og raseri

Innovation og data var i højsædet, da store dele af branchen mødtes til Proptech Symposium i denne uge. Her var humøret lidt bedre end hos pirrelig jysk ejendomsudvikler. Og så vil Ejendomdanmarks nye topchef kæmpe for flere politiske resultater.

Michael Kaa fordobler overskuddet og lukrerer på stigende inflation

Det forgangne år bød på mere end en fordobling af overskuddet i MKA Ejendomme, som Michael Kaa Andersen står bag. Yderligere værdiopskrivninger venter på den anden side af en række igangværende udviklingsprojekter, fortæller milliardinvestoren i et interview med EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier