EjendomsWatch

Investorer skal godkende redningsplan for Nordicom

Det børsnoterede ejendomsselskab indkalder til generalforsamling, hvor redningsplan fra svensk investor skal stemmes igennem.

Erhvervsmanden Henrik Frisch har udsigt til at blive bestyrelsesformand i Nordicom, hvis redningsplanen fra svenske Kvalitena vedtages på generalforsamlingen. | Foto: PR

Det pressede ejendomsselskab Nordicom har sat dato på den generalforsamling, der skal sikre selskabets redningsplan.

1. juli holder selskabet generalforsamling, hvor dagsordenen er præget af den planlagte restruktureringsproces, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Aktionærerne skal stemme om seks bemyndigelser til bestyrelsen, som skal lukke op for redningen, som Kvalitena AB står for.

Kvalitenas plan går ud på, at noget af Nordicoms gæld eftergives, mens en anden portion konverters til aktier, som det svenske selskab køber. Nordicom skal også have ny aktiekapital og have forlænget sine lånefaciliteter, så soliditeten løftes til omkring 15-20 pct.

Det kommer til at betyde en "væsentlig" udvanding af de nuværende aktionærer - men Nordicom har ikke sat tal på omfanget heraf endnu.

Nordicom har tre storaktionærer - Investeringsselskabet Gribskov, islandske Stodir og JEW Holding - som tilsammen ejer mere end 50 pct. af aktierne i det gældspressede selskab.

Redningsplanen skal, ud over generalforsamlingen, godkendes af Nordicoms finansielle kreditorer.

Nordicom kom i finansielt uføre under finanskrisen, da værdien af selskabets ejendomme faldt kraftigt og forårsagede store underskud. Siden har fremtidsudsigterne været meget svage for selskabet, hvis aktiekurs er faldet fra kortvarigt over 500 kr. i 2006 til i dag under 2 kr.

Kvalitena har store opkøbsplaner med Nordicom

Nordicom-ejere bakker op om vækstplan fra Kvalitena

Mere fra EjendomsWatch

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier