EjendomsWatch

Investorer skal godkende redningsplan for Nordicom

Det børsnoterede ejendomsselskab indkalder til generalforsamling, hvor redningsplan fra svensk investor skal stemmes igennem.

Erhvervsmanden Henrik Frisch har udsigt til at blive bestyrelsesformand i Nordicom, hvis redningsplanen fra svenske Kvalitena vedtages på generalforsamlingen. | Foto: PR

Det pressede ejendomsselskab Nordicom har sat dato på den generalforsamling, der skal sikre selskabets redningsplan.

1. juli holder selskabet generalforsamling, hvor dagsordenen er præget af den planlagte restruktureringsproces, fremgår det af en fondsbørsmeddelelse.

Aktionærerne skal stemme om seks bemyndigelser til bestyrelsen, som skal lukke op for redningen, som Kvalitena AB står for.

Kvalitenas plan går ud på, at noget af Nordicoms gæld eftergives, mens en anden portion konverters til aktier, som det svenske selskab køber. Nordicom skal også have ny aktiekapital og have forlænget sine lånefaciliteter, så soliditeten løftes til omkring 15-20 pct.

Det kommer til at betyde en "væsentlig" udvanding af de nuværende aktionærer - men Nordicom har ikke sat tal på omfanget heraf endnu.

Nordicom har tre storaktionærer - Investeringsselskabet Gribskov, islandske Stodir og JEW Holding - som tilsammen ejer mere end 50 pct. af aktierne i det gældspressede selskab.

Redningsplanen skal, ud over generalforsamlingen, godkendes af Nordicoms finansielle kreditorer.

Nordicom kom i finansielt uføre under finanskrisen, da værdien af selskabets ejendomme faldt kraftigt og forårsagede store underskud. Siden har fremtidsudsigterne været meget svage for selskabet, hvis aktiekurs er faldet fra kortvarigt over 500 kr. i 2006 til i dag under 2 kr.

Kvalitena har store opkøbsplaner med Nordicom

Nordicom-ejere bakker op om vækstplan fra Kvalitena

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 2: Over grænsen

Udenlandske investormilliarder tilflyder i højere grad end nogensinde før det danske ejendomsmarked, hvilket skaber grobund og et lukrativt marked for lokale aktører, der ønsker at give en hjælpende hånd.

Arkitektchef fratræder "efter gensidig aftale"

Erik Arkitekter i Viborg har ved årsskiftet sagt farvel til sin adm. direktør, der også har været partner. Forretningsudvikling kræver et blik for nuancerne hos hver kunde, uddyber virksomheden.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier