EjendomsWatch

Svensk investor vil købe Nordicom

Nordicom bekræfter i fondsbørsmeddelelse, at det er et svensk ejendomsselskab, der vil komme det nødstedte selskab til undsætning. Det kan koste de nuværende aktionærer dyrt.

Nordicom har i løbet af 2015 og begyndelsen af 2016 frasolgt en række ejendomme, bl.a. Tåstrup Stationscenter i Taastrup | Foto: PR

Det børsnoterede ejendomsselskab Nordicom har indgået en eksklusivitetsaftale med det svenske ejendomsselskab Kvalitena AB som potentiel investor.

Det oplyser Nordicom i en fondsbørsmeddelelse.

Selskabet har fortjent at komme ud af den låste situation, det gennem de seneste mange år har befundet sig i.

Allan Andersen, bestyrelsesformand i Nordicom
Som EjendomsWatch skrev tilbage i april, blev det netop Kvalitena, der skal hjælpe det børsnoterede ejendomsselskab ud af det nuværende dødvande.

"Kvalitena AB har nu afsluttet sine undersøgelser af Nordicom og har i den forbindelse fremsendt et konkret tilbud på en transaktion, der kan føre til en restrukturering af koncernen," skriver Nordicom.

Nordicoms 2016 svæver i uvished

Gennemførelsen af den tilbudte restrukturering forudsætter accept fra Nordicom-koncernens finansielle kreditorer, godkendelse på en ekstraordinær generalforsamling i Nordicom A/S samt opfyldelse af visse andre betingelser. Falder alt dette på plads, forventes restruktureringen gennemført inden udgangen af 2016.

Restruktureringen indeholder en række elementer, herunder delvis eftergivelse af gæld og konvertering af en andel af koncernens finansielle gæld til aktier. Disse nye aktier er der derefter mulighed for at sælge til Kvalitena og dermed opnå kontant tilførsel af ny aktiekapital.

Det skal ligeledes give det pressede Nordicom mulighed for at forlænge de tilbageværende lånefaciliteter i fem år på "nærmere aftalte lånevilkår med de enkelte kreditorer". Ifølge fondsbørsmeddelelsen forventes det, at restruktureringen vil udgøre 15-20 pct. af Nordicoms soliditet.

Nordicom-aktionær afviser at agere redningsmand

Nordicom håber på penge fra ny investor

Risiko for værditab for eksisterende aktionærer

Restruktureringen vil udvande de eksisterende aktionærers ejerandel. Det betyder, at de eksisterende aktiers værdi efter gennemført rekonstruktion er behæftet med stor usikkerhed.

Nordicoms bestyrelse vil derfor snarest indkalde til en ekstraordinær generalforsamling, hvor forslaget til restrukturering vil blive fremlagt. På generalforsamlingen vil bestyrelsen stille forslag om, at bestyrelsen i Nordicom A/S tildeles de nødvendige bemyndigelser til restruktureringens gennemførelse, herunder til gennemførelse af de nødvendige udvidelser af Nordicoms aktiekapital.

Ifølge fondsbørsmeddelelsen er Nordicom og Kvalitena i dialog med de relevante parter med henblik på at opnå de fornødne tilsagn og har en forventning om, at dette vil lykkes.

"Selskabet har fortjent at komme ud af den låste situation, det gennem de seneste mange år har befundet sig i. Og efter tilpasningen af koncernens aktiviteter, den nødvendige reducering af ejendomsporteføljen samt den senere tids positive driftsudvikling glæder det bestyrelsen, at der nu langt om længe ser ud til at kunne tilvejebringes en løsning, der vil medføre fortsat drift og en hensigtsmæssig kapitalstruktur for koncernen," siger Nordicoms bestyrelsesformand, Allan Andersen, i fondsbørsmeddelelsen.

Kvalitena er i forvejen aktiv på det danske ejendomsmarked som kontrollerende aktionær i det børsnoterede ejendomsselskab Admiral Capital. Ifølge EjendomsWatchs oplysninger vil selskabet med ejendomme for små 2 mia. kr. spille en rolle for Kvalitenas videre strategi i Danmark, hvor man også er ude efter at sikre endnu et dansk ejendomsselskab foruden Admiral Capital og Nordicom.

Giganthandel til over 4 milliarder er under opsejling

Kommende milliardhandel får tyngde i provinsen

Mere fra EjendomsWatch

Kampen om at vinde branchens hæder spidser til

EJENDOM2022: Både ejendomsselskaber, udviklere og digitale aktører kæmper om at vinde en af de tre prestigefyldte branchepriser på topmødet Ejendom2022 til november. Se nogle af forslagene til prisvindere her.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier