EjendomsWatch

Matas ser bedring forude efter skuffende kvartal

Materialistkæden havde tilbagegang på bundlinjen i fjerde kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16. Men der er lys forude, mener selskabets topchef.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Klint

Materialistkæden Matas havde tilbagegang på bundlinjen i fjerde kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16.

Resultatet efter skat faldt til 53,9 mio. kr. fra 63,0 mio. kr., mens toplinjen faldt marginalt til 764,9 mio. kr. fra 772,2 mio. kr. i kvartalet i regnskabsåret 2014/15.

Den primære drift faldt til 81,7 mio. kr. fra 100,0 mio. kr., og EBITA-marginen landede på 13,2 pct. mod 15,4 pct. sidste år.

"2015/16 og i særdeleshed fjerde kvartal har omsætningsmæssigt været udfordrende for Matas. Det er derfor glædeligt, at den svage udgang på regnskabsåret specielt i marts blev mere end opvejet af en god start på det nye regnskabsår, således at marts og april samlet set havde positiv omsætningsvækst," siger Terje List, adm. direktør i Matas, i regnskabet.

"At vi trods de svære betingelser for helåret 2015/16 har fastholdt omsætning, indtjening og likviditetsskabelse på et højt niveau, betyder at vi planlægger igangsættelse af et forøget aktietilbagekøbsprogram allerede i regnskabsårets andet kvartal," siger Terje List.

Den samlede omsætning for hele året landede på 3,4 mia. kr., og EBITA-margin endte på 17,2 pct.

Matas kom i starten af januar med tal for, hvor meget salget steg i årets tredje kvartal, og julehandlen gik som forventet med en lille vækst på i omsætningen på 1 pct. i forhold til perioden året før. Og det var både butikkerne og nettet, der lokkede flere kunder til.

I den forbindelse oplyste selskabet, at det fastholdt forventningerne til en samlet omsætning på 3,45 mia. kr. og en EBITA-margin på omkring 17 pct.

Matas venter i regnskabsåret 2016/17 en underliggende omsætningsvækst på cirka 1-3 pct. samt en EBITA-margin i underkanten af 17 pct.

Mere fra EjendomsWatch

Nye kræfter polstrer investeringsplatform til udlandseventyr

Nyt ejerskab hos digital investeringsplatform vil fordoble volumen og føre konceptet ud over Danmarks grænser. Tidligere Børsen-direktør skal booste kommerciel strategi og være med til at vise, "at The Many ikke bare er en god idé, men også kan blive en forretningsmæssig succes," som han siger til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier