EjendomsWatch

Matas ser bedring forude efter skuffende kvartal

Materialistkæden havde tilbagegang på bundlinjen i fjerde kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16. Men der er lys forude, mener selskabets topchef.

Foto: Ritzau Scanpix/Peter Klint

Materialistkæden Matas havde tilbagegang på bundlinjen i fjerde kvartal i det forskudte regnskabsår 2015/16.

Resultatet efter skat faldt til 53,9 mio. kr. fra 63,0 mio. kr., mens toplinjen faldt marginalt til 764,9 mio. kr. fra 772,2 mio. kr. i kvartalet i regnskabsåret 2014/15.

Den primære drift faldt til 81,7 mio. kr. fra 100,0 mio. kr., og EBITA-marginen landede på 13,2 pct. mod 15,4 pct. sidste år.

"2015/16 og i særdeleshed fjerde kvartal har omsætningsmæssigt været udfordrende for Matas. Det er derfor glædeligt, at den svage udgang på regnskabsåret specielt i marts blev mere end opvejet af en god start på det nye regnskabsår, således at marts og april samlet set havde positiv omsætningsvækst," siger Terje List, adm. direktør i Matas, i regnskabet.

"At vi trods de svære betingelser for helåret 2015/16 har fastholdt omsætning, indtjening og likviditetsskabelse på et højt niveau, betyder at vi planlægger igangsættelse af et forøget aktietilbagekøbsprogram allerede i regnskabsårets andet kvartal," siger Terje List.

Den samlede omsætning for hele året landede på 3,4 mia. kr., og EBITA-margin endte på 17,2 pct.

Matas kom i starten af januar med tal for, hvor meget salget steg i årets tredje kvartal, og julehandlen gik som forventet med en lille vækst på i omsætningen på 1 pct. i forhold til perioden året før. Og det var både butikkerne og nettet, der lokkede flere kunder til.

I den forbindelse oplyste selskabet, at det fastholdt forventningerne til en samlet omsætning på 3,45 mia. kr. og en EBITA-margin på omkring 17 pct.

Matas venter i regnskabsåret 2016/17 en underliggende omsætningsvækst på cirka 1-3 pct. samt en EBITA-margin i underkanten af 17 pct.

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier