EjendomsWatch

Medie: Skabelsen af nordisk ejendomsgigant på plads onsdag

Svenske Castellum har ifølge svensk presse aftalt at overtage Norrporten for over 13 mia. svenske kr. og skaber et nordisk ejendomsselskab, der er dobbelt så stort som Jeudan.

Castellum-topchef Henrik Saxborn. | Foto: PR

(opdateret kl. 17.30 med yderligere oplysninger)

Efter flere ugers spekulationer, var det onsdag forventningen, at det blev officielt: Det store, børsnoterede ejendomsselskab Castellum overtager ligeledes svenske Norrporten, der ellers var udset til en fremtid som selvstændigt, børsnoteret selskab.

Ved børslukketid var der dog intet meldt ud om handlen, selvom Castellum tidligere onsdag aflagde kvartalsregnskab.

Ifølge den svenske erhvervsavis Dagens Industi er prisen omkring 13 mia. svenske kr.

Svensk ejendomskæmpe opruster sin tilstedeværelse i Danmark

Betydelige investeringer i Danmark

Castellum investerede sidste år 377 mio. svenske kr. i Danmark, da man via datterselskabet Briggen overtog tre kontor- og lagerejendomme i Albertslund, Brøndby og Søborg på i alt 51.000 kvm. Investeringen var Castellums næststørste i 2015 og blev kun overgået af en kontorejendom i Stockholm.

Norrporten har i København ejendomme på prestigefyldte beliggenheder ved havnefronten.

Selskabet gik ind i Danmark i 2005, da man overtog kontorejendommene Kalvebod Brygge 43-45 samt kontorejendommen Peblingehus i Nansensgade 19 i København.

Vil være Jeudan gange to

Castellums ejendomsportefølje udgjorde ved udgangen af 2015 godt 40 mia. svenske kr. (ca. 32 mia. kr.), mens Norrporten tilsvarende har ejendomme for omkring 25 mia. svenske kr.

Til sammenligning har det største, børsnoterede danske ejendomsselskab, Jeudan, en portefølje af ejendomme til en værdi af i omegnen af 20 mia. kr.

Mulig ny ejendomskæmpe får tyngde omkring København

Mere fra EjendomsWatch

Danica finder ny administrator af tocifret milliardportefølje

En af landets største ejendomsadministratorer, CEJ, skal fra 1. oktober overtage administrationen af Danica Ejendommes portefølje af erhvervs- og boligejendomme.”Det styrker selvtilliden i organisationen,” lyder det fra topchef. Aftalen bliver blandt CEJ’s største og overtages fra den større konkurrent Newsec. (Opdateret)

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier