EjendomsWatch

Pensionsbranche skyder tilbage mod kritik fra tidligere minister

Efter at Vækstfondens formand, Carsten Koch, har kritiseret pensionskasserne for manglende risikovilje, svarer pensionsbranchen nu igen.

Per Bremer Rasmussen, direktør i Forsikring & Pension. | Foto: Jens Dresling/Polfoto

Landets pensionskasser, der investerer milliardbeløb i bl.a. ejendomsbranchen, har ikke meget tilovers for en skarp kritik fra Carsten Koch, tidligere skatteminister og nuværende formand for Vækstfonden og udviklingsselskabet By & Havn.

I et opinionsindlæg i dagbladet Børsen i sidste uge kritiserede Koch pensionskassernes risikovilje, og at de fokuserer alt for ensidigt på langsigtede investeringer i bl.a. ejendomme i stedet for at støtte virksomheder i deres start- og vækstfase, f.eks. med venturekapital.

Tidligere minister langer ud mod pensionskassers ejendomsinvesteringer

Den kritik vil Per Bremer Rasmussen, adm. direktør i branchens talerør, Forsikring & Pension, ikke høre tale om:

Dårligt afkast af ventureinvesteringer

"Generelt er det tankevækkende, at Carsten Koch gør sig til dommer over gode og dårlige investeringer. Investeringer i bygninger, vindmøller og infrastruktur bidrager ifølge Carsten Koch ikke til dansk konkurrenceevne. Mens investeringer i unoterede virksomheder i opstartsfasen gør," lyder det i et opinionsindlæg i dagbladet Børsen tirsdag.

"Pensionsbranchens opgave er at skabe den bedst mulige pension til den enkelte dansker. Hvad der er bedst, afhænger selvfølgelig af investeringernes afkast. Her er det historiske afkast af investeringer i dansk venturekapital 1998-2013 dybt bekymrende: 'Afkastet står langt fra mål med den risiko, fondene påtager sig,' jf. Vækstfondens evaluering," lyder bredsiden tilbage mod Carsten Koch.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier