EjendomsWatch

Projektudvikleren Arkitektgruppen øger top- og bundlinjen

Arkitektgruppen i Odense venter ovenpå et godt 2015 yderligere fremgang i år.

Det Odense-baserede projektudviklingsfirma Arkitektgruppen kom gennem 2015 med fremgang på både top- og bundlinje, meddeler selskabet.

Omsætningen steg fra 495 til 567 mio. kr., og er bl.a. skabt fra projekter i København, herunder Amager Strandpark, Sluseholmen, Teglholmen og Ørestad Syd. Resultatet før skat steg fra ca. 20 til ca. 50 mio. kr.

"Vores vækst på top og bund i 2015 er tilfredsstillende. Vi forventer yderligere fremgang i aktivitetsniveauet i de kommende år, og det er vores ambition, at yderligere strategisk fokus samt best-in-class-fokus på metoder og markedsdialog vil sikre vækst for Arkitektgruppen," siger adm. direktør Kasper Rungfeldt i meddelelsen.

Ny direktør fik kort levetid

Kasper Rungfeldt tiltrådte 1. marts i år, efter at forgængeren Henrik Jacobsen blev fyret efter et halvt år. Ifølge bestyrelsesformand Jørgen-Erik Witting passede han ikke ind i vækstplanerne for virksomheden.

Arkitektgruppen, der er ejet af Jørgen-Erik Witting og direktør Robin Feddern, har i 2015 udvidet koncernbestyrelsen med yderligere to bestyrelsesmedlemmer. De nye bestyrelsesmedlemmer er Boris Nørgaard Kjeldsen, adm. direktør i Dades, samt Lars Holst, tidligere kreditchef i Nykredit.

Fynsk ejendomsudvikler fyrer topchefen

Nordicom-aktionær afviser at agere redningsmand

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Økonomer: S-forslag om huslejeloft er omfordeling

Regeringens forslag om huslejeloft handler om at tage fra udlejerne og give til lejerne, mener to økonomer. Minister har dog selv advaret om, at det kan være ekspropriation, hvis staten sætter regulering ud af kraft.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier