49 anholdt i moms- og svindelsag i byggebranchen

Ved en større aktion er 17 adresser ransaget af Politiet på Sjælland. Ingen af de 49 anholdte skal i grundlovsforhør.
Foto: Colourbox
Foto: Colourbox
AF RITZAU

Politiets specialenhed Særlig Efterforskning Øst (SEØ) har tirsdag anholdt 49 personer i en omfattende sag om moms- og skattesvig samt udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

I en større aktion har SEØ i samarbejde med Nordsjællands Politi, Midt- og Vestsjællands Politi samt udlændingesektionen i Københavns Politi ransaget 17 adresser rundt omkring på Sjælland.

Her har politiet blandt andet fundet regnskaber, bogføringsmateriale, kontrakter og computere. De skal nu gennemgås nærmere.

Politiet kan endnu ikke sige, hvor stort et beløb svindlen skulle dreje sig om.

"Vi har en masse regnskaber, der skal gås igennem, før vi kan sige noget om det," forklarer politiinspektør Flemming Madsen fra SEØ.

Aktionen kommer efter nogen tids efterforskning af skatte- og momssvig i forhold til nogle konkrete firmaer i byggebranchen. Sagen handler også om mulig udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft.

SEØ har i længere tid haft øje på fire af de 49 anholdte. Politiet forventer, at de vil blive sigtet for moms- og kildeskattesvig af særlig grov karakter.

Baggrunden for aktionen er en anmeldelse om skatte- og momssvig, eventuel udnyttelse af udenlandsk arbejdskraft og oprettelse af flere selskaber og konti med henblik på skatte- og momssvig. Det fremgår af pressemeddelelsen.

45 af de 49 anholdte er udlændinge. Politiet kan ikke udelukke, at der vil ske flere anholdelser i sagen. Ingen af de anholdte vil blive fremstillet i grundlovsforhør.

"Vi afhører dem, og derefter vil de blive løsladt," siger Flemming Madsen.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også