EjendomsWatch

Freja får regning på en halv milliard fra energiaftale

Finansieringen af en ny energiaftale skal bl.a. komme fra salg af statens ejendomme. Freja Ejendomme skal således bidrage med et årligt udbytte på ca. 500 mio. kr. Det kan nok godt lade sig gøre, men det afhænger af Finansministeriet, siger Freja-direktør til EjendomsWatch.

Direktør i Freja Ejendomme, Carsten Rasmussen. | Foto: PR

Det bliver delvist med penge fra statens ejendomsselskab Freja, at et bredt politisk flertal på Christiansborg vil finansiere en ny energiaftale med ambition om at forsyne alle danskere med vedvarende energi.

Ifølge aftalen fra juni skal Freja årligt udlodde et udbytte ”i størrelsesordenen” af 500 mio. kr. til staten, som er eneejer af selskabet. Ifølge 2017-regnskabet var udbyttet dog på 600 mio. kr. som følge af et ekstraordinært stort overskud. Året før var det på 400 mio. kr.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 47: Ægte rødt – og dog

Kriseramte Dansk Folkeparti leverer i fravær af regeringens eget støtteparti flertallet til en aftale om flere billige boliger, som 85 ud af 179 mandater i Folketinget står uden for. Men ministeren mener alligevel, at der er tale om en bred aftale.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier