EjendomsWatch

Brian Mikkelsen stopper som erhvervsminister

Den konservative profil skal i stedet være direktør i Dansk Erhverv. Ny minister udnævnes torsdag.

Foto: Keld Navntoft/Ritzau Scanpix

Erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) skal være ny direktør i Dansk Erhverv, oplyser brancheorganisationen. Han afløser Jens Klarskov.

Brian Mikkelsen udtræder derfor både af regeringen og Folketinget, oplyser Statsministeriet. Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) går til dronningen torsdag, oplyses det.

"Efter mange spændende og interessante år i politik er tiden inde til at prøve kræfter med nye udfordringer," udtaler Brian Mikkelsen i en pressemeddelelse:

"Jeg kender jo Dansk Erhverv rigtig godt, ikke mindst formandskabet, forretningsudvalget og bestyrelsen og de virksomheder, de repræsenterer i Dansk Erhvervs folkevalgte organer."

I en udtalelse fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) hedder det:

"Brian Mikkelsen har igennem mange år været en dygtig og engageret minister. Han brænder for at gøre en forskel – og har gjort det både som kultur-, justits-, økonomi- og erhvervsminister igennem en lang årrække."

"Personligt har jeg sat overordentligt stor pris på mit tætte, tillidsfulde og konstruktive samarbejde med Brian. Jeg vil gerne ønske ham stort tillykke med de nye udfordringer og ser frem til samarbejdet i hans nye kapacitet."

"I det lys vil jeg gå til Dronningen i morgen for at justere regeringens sammensætning."

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier