EjendomsWatch

Regeringen spår at den økonomiske vækst har toppet

Lavere vækstrater i vente de kommende to år, hvis man skal tro regeringens seneste prognose.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Den økonomiske vækst i Danmark topper i 2016 og 2017 for denne omgang. Det fremgår af regeringens prognose offentliggjort i Økonomisk Redegørelse mandag.

Væksten i det danske bruttonationalprodukt spås fortsat at være på 2,0 pct. i år, hvilket er det samme som 2016. Men herefter ses væksten lande på 1,9 pct. i 2018 og 1,7 pct. i 2019, lyder regeringens prognose.

Det er dog en lille opjustering fra en 2018-prognose på 1,8 pct. i seneste redegørelse i august.

"Der er et bredt fundament for fortsat fremgang i dansk økonomi. Husholdningerne er i en god position til at øge forbruget yderligere, investeringsaktiviteten er på vej op, og virksomhedernes eksportmuligheder nyder godt af en gunstig udvikling hos Danmarks samhandelspartnere. Samtidig bidrager reformer til et øget arbejdsudbud i de kommende år," skriver regeringen.

En risiko for opsvinget er dog, at det afhænger af, at Danmark kan tiltrække nok ny arbejdskraft fra udlandet, da beskæftigelsen er tæt på rekordhøj.

"Der er imidlertid ingen garanti for, at udlændinge også fremover vil være villige til at flytte til Danmark for at arbejde. Konkurrencen om den udenlandske arbejdskraft er allerede stigende. I euroområdet er virksomhedernes vurdering af mangel på arbejdskraft for eksempel steget til et historisk højt niveau," lyder det i analysen.

En anden risiko er, at opsvinget ender med at overophede økonomien. Regeringen satser blandt andet på at undgå det ved at begrænse långivningen på boligområdet, så prisstigningerne fortsat er stabile.

Mere fra EjendomsWatch

Fond misser millionsalg og udlejer til tidligere formand

FINGRENE I FONDSMIDLER: Helt usædvanligt valgte erhvervsdrivende fond hverken at sælge eller modernisere en bolig på Frederiksberg i forbindelse med et lejerskifte. I stedet udlejede man sidste år lejligheden til fondens tidligere formand, der nu vil have fonden til at finansiere forbedringer, han selv har lavet. LLO undrer sig.

Briefing uge 21: Skærende kontraster i et anspændt marked

Der er ikke nødvendigvis langt fra milliardsucces til ditto fiasko i et ejendomslandskab, som de fleste aktører kan blive enige om, er ramt af store udfordringer. Det er blot nogle af de ting, vi ser nærmere på i vores faste overflyvning over ugens største begivenheder i branchen.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier