EjendomsWatch

Regeringen spår at den økonomiske vækst har toppet

Lavere vækstrater i vente de kommende to år, hvis man skal tro regeringens seneste prognose.

Foto: Ritzau Scanpix/Jens Dresling

Den økonomiske vækst i Danmark topper i 2016 og 2017 for denne omgang. Det fremgår af regeringens prognose offentliggjort i Økonomisk Redegørelse mandag.

Væksten i det danske bruttonationalprodukt spås fortsat at være på 2,0 pct. i år, hvilket er det samme som 2016. Men herefter ses væksten lande på 1,9 pct. i 2018 og 1,7 pct. i 2019, lyder regeringens prognose.

Det er dog en lille opjustering fra en 2018-prognose på 1,8 pct. i seneste redegørelse i august.

"Der er et bredt fundament for fortsat fremgang i dansk økonomi. Husholdningerne er i en god position til at øge forbruget yderligere, investeringsaktiviteten er på vej op, og virksomhedernes eksportmuligheder nyder godt af en gunstig udvikling hos Danmarks samhandelspartnere. Samtidig bidrager reformer til et øget arbejdsudbud i de kommende år," skriver regeringen.

En risiko for opsvinget er dog, at det afhænger af, at Danmark kan tiltrække nok ny arbejdskraft fra udlandet, da beskæftigelsen er tæt på rekordhøj.

"Der er imidlertid ingen garanti for, at udlændinge også fremover vil være villige til at flytte til Danmark for at arbejde. Konkurrencen om den udenlandske arbejdskraft er allerede stigende. I euroområdet er virksomhedernes vurdering af mangel på arbejdskraft for eksempel steget til et historisk højt niveau," lyder det i analysen.

En anden risiko er, at opsvinget ender med at overophede økonomien. Regeringen satser blandt andet på at undgå det ved at begrænse långivningen på boligområdet, så prisstigningerne fortsat er stabile.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier