EjendomsWatch

Regeringen spår at den økonomiske vækst har toppet

Lavere vækstrater i vente de kommende to år, hvis man skal tro regeringens seneste prognose.

Den økonomiske vækst i Danmark topper i 2016 og 2017 for denne omgang. Det fremgår af regeringens prognose offentliggjort i Økonomisk Redegørelse mandag.

Væksten i det danske bruttonationalprodukt spås fortsat at være på 2,0 pct. i år, hvilket er det samme som 2016. Men herefter ses væksten lande på 1,9 pct. i 2018 og 1,7 pct. i 2019, lyder regeringens prognose.

Det er dog en lille opjustering fra en 2018-prognose på 1,8 pct. i seneste redegørelse i august.

"Der er et bredt fundament for fortsat fremgang i dansk økonomi. Husholdningerne er i en god position til at øge forbruget yderligere, investeringsaktiviteten er på vej op, og virksomhedernes eksportmuligheder nyder godt af en gunstig udvikling hos Danmarks samhandelspartnere. Samtidig bidrager reformer til et øget arbejdsudbud i de kommende år," skriver regeringen.

En risiko for opsvinget er dog, at det afhænger af, at Danmark kan tiltrække nok ny arbejdskraft fra udlandet, da beskæftigelsen er tæt på rekordhøj.

"Der er imidlertid ingen garanti for, at udlændinge også fremover vil være villige til at flytte til Danmark for at arbejde. Konkurrencen om den udenlandske arbejdskraft er allerede stigende. I euroområdet er virksomhedernes vurdering af mangel på arbejdskraft for eksempel steget til et historisk højt niveau," lyder det i analysen.

En anden risiko er, at opsvinget ender med at overophede økonomien. Regeringen satser blandt andet på at undgå det ved at begrænse långivningen på boligområdet, så prisstigningerne fortsat er stabile.

Forsiden lige nu

Medie: Nødlidende andelsforening leder efter køber

Andelsboligforeningen Ringertoften i København med en gæld på 459 mio. kr. leder efter en køber til foreningens ejendom. Det viser salgsmateriale, som mediet Insidebusiness er kommet i besiddelse af. "Garvet kriseadvokat" er på sagen, lyder det.

Ineffektivitet koster milliarder i den almene boligsektor

Trods milliardgevinster ved at samle indkøb centralt vælger de fleste boligselskaber selv at købe ind og hyre håndværkere. Sektoren agerer umodent, mener konsulentfirma, som til dels bakkes op af sektorens fælles indkøbsenhed, Almenindkøb. Her møder man lokal uvilje mod at hente besparelser, hvilket der kan være lyssky grunde til, lyder det.

C.F. Møller skal designe kontortårn i Oslo

For næsen af 23 andre teams, herunder Big, vinder det danske arkitektfirma sammen med norsk partner opgaven med at virkeliggøre et godt 45.000 kvm stort transportknudepunkt i Norges hovedstad.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier