EjendomsWatch

Ny arrestbygning med over 200 pladser på vej nær København

Små arresthuse skal afvikles og erstattes af nybyggeri af en ny og større arrest tæt på motorvejsforbindelser.

Foto: Ritzau Scanpix/Ida Munch

En række mindre arresthuse på Sjælland går en lukning i møde, mens der til gengæld skal oprettes et nyt og større arresthus.

Det fremgår af den politiske aftale om kriminalforsorgen, som justitsminister Søren Pape Poulsen (K) tirsdag indgik på regeringens vegne med Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti.

"Arreststrukturen omkring København skal moderniseres, og der skal oprettes ét større og mere tidssvarende arresthus, hvorefter en række utidssvarende, små og dårligt placerede arrester kan afvikles," hedder det i aftalen.

"Vi skal have et toptunet kriminalforsorg, og det kan betyde, at vi skal lukke nogle steder," siger ministeren ifølge Ritzau uden at udpege, hvor der skal lukkes.

"Aftaleparterne er enige om, at der skal etableres et nyt stort områdearresthus i nærheden af København, hvor behovet er størst, med over 200 pladser. Områdearresthuset skal projekteres og planlægges i den indeværende forligsperiode," hedder det videre.

Ifølge aftalen skal den nærmere placering besluttes af regeringen på baggrund af et oplæg fra kriminalforsorgen

"Det forudsættes, at områdearresthuset placeres centralt i forhold til vigtig infrastruktur, herunder navnlig det sjællandske motorvejsnet, så transporten til hele det sjællandske område kan nedbringes mest muligt," hedder det.

Mere fra EjendomsWatch

Kaserne solgt til pengemænd fra Dubai – udlandsdansker spøger stadig

Tidligere militærkaserne i Nordsjælland er blevet solgt for et tocifret millionbeløb til udenlandske investorer. Udlandsdansker, der længe har forsøgt at overtage ejendommen, spiller stadig en rolle. Kurator i konkursboet, der sælger, varsler erstatningssag på baggrund af tidligere mislykkede handler.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier