EjendomsWatch

Regeringen vil gøre det billigere et etablere aktieselskab

Blandt regeringens vækstplan på 22 punkter er en sænkelse af kapitalkravet for aktieselskaber samt lavere aktiebeskatning.

Foto: Rune Aarestrup Pedersen

Det skal fremover være billigere at etablere et aktieselskab. Regeringen foreslår at sænke det nuværende kapitalkrav på 500.000 kr. til 400.000 kr., fremgår det af det erhvervs- og iværksætterudspil, som regeringen fremlægger onsdag.

"Med sænkelsen vil kapitalkravet komme ned på niveau med de lande vi normalt sammenligner os med. Kapitalkravet i både Sverige, Tyskland, Storbritannien og Holland er lavere end det danske," hedder det i udspillet, som erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) er medafsender af.

EU’s selskabsdirektiv stiller et minimumskrav om, at aktieselskaber skal have en tegnet kapital på mindst 25.000 euro (ca. 186.000 kr.).

"Begrundelsen for at have krav til selskabskapitalen er, at man ønsker at yde kreditorerne en vis beskyttelse mod at lide tab," hedder det videre.

Et andet forslag går på en lavere aktiebeskatning.

Regeringen foreslår konkret at lempe beskatningen af aktieindkomst ved at forhøje progressionsgrænsen fra 52.900 kr. til 100.000 kr.

I dag slipper man med 27 pct. i skat af de første 52.900 kr. Derefter skal man betale 42 pct. i skat. Regeringen foreslår nu, at danskerne slipper med 27 pct. i skat helt op til de 100.000 kr.

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier