De mellemstore administratorer tjener flere penge

Driftsmarginalen er fordoblet på fem år, når man ser de mellemstore ejendomsadministratorer under ét. Det fremmer ikke den konsolidering af branchen, som de største aktører efterspørger.
Foto: PR
Foto: PR

Det er en glimrende forretning at være et mellemstort selskab i branchen for ejendomsadministration. De vinder både markedsandele og har markant fremgang i indtjeningen, skriver Berlingske i sit ejendomstillæg.

En analyse, som avisen har foretaget af de 20 selskaber, der befinder sig lige under markedslederne Deas og Newsec Datea, viser, at de tilsammen har haft en vækst på 47 pct. siden 2011/2012, og at driftsmarginalen — målt på bruttofortjenesten og ikke omsætningen — er næsten fordoblet til 11,8 pct.

Hos Boligexperten Administration, der målt på bruttofortjeneste er branchens fjerdestørste, mener man med 50 ansatte at have opnået en størrelse, så man kan stå på egne ben:

"Jeg vil ikke længere kunne se nogen stordriftsfordele i, at vi fusionerede med andre. Men der er måske 200 administratorer, der har fem ansatte eller færre, og der er der et problem," siger adm. direktør Preben Løth til Berlingske.

En af de selskaber, der er vokset mest, er Vest Administrationen i Hellerup, der i 2016 leverede en driftsmarginal på 19,7 pct. ud af et bruttoresultat på 15,7 mio. kr. Selskabet er fuldt fokuseret på drift af andels- og ejerforeninger.

Branchens nummer tre er CEJ Ejendomsadministration.

Eksterne ejendomsforvaltere deler vandene hos pensionsselskaberne

Vigende indtjening fortsætter hos Newsec Datea 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Visualisering af første fase af Coop Byen. | Foto: PR-visualisering / Arkitema

Coop sælger fra for milliardbeløb