EjendomsWatch

De mellemstore administratorer tjener flere penge

Driftsmarginalen er fordoblet på fem år, når man ser de mellemstore ejendomsadministratorer under ét. Det fremmer ikke den konsolidering af branchen, som de største aktører efterspørger.

Foto: PR

Det er en glimrende forretning at være et mellemstort selskab i branchen for ejendomsadministration. De vinder både markedsandele og har markant fremgang i indtjeningen, skriver Berlingske i sit ejendomstillæg.

En analyse, som avisen har foretaget af de 20 selskaber, der befinder sig lige under markedslederne Deas og Newsec Datea, viser, at de tilsammen har haft en vækst på 47 pct. siden 2011/2012, og at driftsmarginalen — målt på bruttofortjenesten og ikke omsætningen — er næsten fordoblet til 11,8 pct.

Hos Boligexperten Administration, der målt på bruttofortjeneste er branchens fjerdestørste, mener man med 50 ansatte at have opnået en størrelse, så man kan stå på egne ben:

"Jeg vil ikke længere kunne se nogen stordriftsfordele i, at vi fusionerede med andre. Men der er måske 200 administratorer, der har fem ansatte eller færre, og der er der et problem," siger adm. direktør Preben Løth til Berlingske.

En af de selskaber, der er vokset mest, er Vest Administrationen i Hellerup, der i 2016 leverede en driftsmarginal på 19,7 pct. ud af et bruttoresultat på 15,7 mio. kr. Selskabet er fuldt fokuseret på drift af andels- og ejerforeninger.

Branchens nummer tre er CEJ Ejendomsadministration.

Eksterne ejendomsforvaltere deler vandene hos pensionsselskaberne

Vigende indtjening fortsætter hos Newsec Datea 

Mere fra EjendomsWatch

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Analyse: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Huslejeloft møder blandede følelser: "Statsstyring" og "uhørt"

Reaktionen spænder fra utilfredshed til forståelse, når det gælder ejendomsselskabers syn på, at regeringen vil indføre et toårigt loft over lejestigninger. Dansk Industri kalder det ”gift for fremtidige danske investeringer” og mener, at indgrebet ikke hører til i et retssamfund. (Opdateret)

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier