EjendomsWatch

Medie: Luksusbyggeri påfører MT Højgaard tab på op mod 200 mio. kr.

Entreprenørkoncernen har tabt hele projektsummen på byggeriet af 42 luksuslejligheder, skriver Økonomisk Ugebrev. Selskabet bekræfter, at projektet har medført underskud. (Opdateret)

Foto: PR

(Artikel opdateret 28. august kl. 11.40 med præcisering fra MT Højgaard.)

Et byggeri af 42 luksuslejligheder direkte ud til Svanemøllebugten i København har udviklet sig til et mareridt for entreprenørkoncernen MT Højgaard, skriver Økonomisk Ugebrev.

Ifølge mediets oplysninger står selskabet til et tab på op mod 200 mio. kr. – mere end hele projektsummen på ca. 170 mio. kr., fremgår det.

Selskabets ledelsen vil hverken be- eller afkræfte tabets størrelse, men oplyser, at projektet ”har medført et underskud”.

Men sagen er langt fra slut, fordi parterne — MT Højgaard og ejendomsudviklingen Bricks — er uenige om, hvorvidt projektet formelt er afleveret, i dag ca. halvandet år efter fristen.

"Op mod to tredjedele af underskuddet skyldes ekstrem ringe byggestyring med talrige sygemeldinger på grund af stress blandt de ansatte, en håndfuld udskiftninger af den lokale byggeledelse, systematiske konstruktionsfejl, og op mod 40 fuldtidsansatte alene til papirarbejde og styring i den tilhørende containerby," skriver Økonomisk Ugebrev.

En syns- og skønsrapport, der skulle afgøre, om projektet er afleveret eller ej, er netop gået MT Højgaard i mod, fremgår det ifølge mediet.

Men over for EjendomsWatch afviser Ann-Louise Elkjær, kommunikationsdirektør i MT Højgaard, at der overhovedet foreligger en sådan rapport:

"Der er ikke tale om en syn- og skønsrapport, men en uvildig stadsregistrering af alle lejligheder, der på færdigmeldingstidspunktet den 27. juli 2017 endnu ikke var overdraget til bygherren. Pointen er her, at det ikke er stadsregistreringens formål at bedømme om aflevering kan ske, men udelukkende at dokumentere status af de lejligheder, som bygherren endnu ikke har modtaget," påpeger hun.

MT Højgaard fortsat langt fra sine mål

MT Højgaard-chef: Vi har mange sunde projekter på vej

Mere fra EjendomsWatch

Ejendomsadvokater på spil i endnu en fond: Far og søn lavede millionaftaler

FINGRENE I FONDSMIDLER: To advokater, der er far og søn, har modtaget millioner af kroner fra fond, siden faren blev bestyrelsesformand i 2017. Sønnen har fået ansvaret for et stort ejendomsprojekt, mens faren har tjent en million på at investere fondens penge. Honorarer kan være i strid med loven såvel som de advokatetiske regler.

Briefing uge 3: Nye lejekammerater

Af nød eller ej, vælger flere og flere virksomheder at sælge deres ejendomme og blive lejere. Det frigør penge, der kan bruges på kerneopgaven. I denne uge skabte Parken opstandelse med nyheden om, at professionelle investorer måske overtager nationalarenaen.

Bach Gruppen får en lang næse hos medievagthund

Viborg-entreprenøren, der har flere sager om byggesjusk på samvittigheden, har indbragt flere medier til Pressenævnet på grund af deres omtale af en politianmeldelse. Nævnet finder imidlertid ikke grundlag for kritik.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier