Medie: Luksusbyggeri påfører MT Højgaard tab på op mod 200 mio. kr.

Entreprenørkoncernen har tabt hele projektsummen på byggeriet af 42 luksuslejligheder, skriver Økonomisk Ugebrev. Selskabet bekræfter, at projektet har medført underskud. (Opdateret)
Foto: PR
Foto: PR

(Artikel opdateret 28. august kl. 11.40 med præcisering fra MT Højgaard.)

Et byggeri af 42 luksuslejligheder direkte ud til Svanemøllebugten i København har udviklet sig til et mareridt for entreprenørkoncernen MT Højgaard, skriver Økonomisk Ugebrev.

Ifølge mediets oplysninger står selskabet til et tab på op mod 200 mio. kr. – mere end hele projektsummen på ca. 170 mio. kr., fremgår det.

Selskabets ledelsen vil hverken be- eller afkræfte tabets størrelse, men oplyser, at projektet ”har medført et underskud”.

Men sagen er langt fra slut, fordi parterne — MT Højgaard og ejendomsudviklingen Bricks — er uenige om, hvorvidt projektet formelt er afleveret, i dag ca. halvandet år efter fristen.

"Op mod to tredjedele af underskuddet skyldes ekstrem ringe byggestyring med talrige sygemeldinger på grund af stress blandt de ansatte, en håndfuld udskiftninger af den lokale byggeledelse, systematiske konstruktionsfejl, og op mod 40 fuldtidsansatte alene til papirarbejde og styring i den tilhørende containerby," skriver Økonomisk Ugebrev.

En syns- og skønsrapport, der skulle afgøre, om projektet er afleveret eller ej, er netop gået MT Højgaard i mod, fremgår det ifølge mediet.

Men over for EjendomsWatch afviser Ann-Louise Elkjær, kommunikationsdirektør i MT Højgaard, at der overhovedet foreligger en sådan rapport:

"Der er ikke tale om en syn- og skønsrapport, men en uvildig stadsregistrering af alle lejligheder, der på færdigmeldingstidspunktet den 27. juli 2017 endnu ikke var overdraget til bygherren. Pointen er her, at det ikke er stadsregistreringens formål at bedømme om aflevering kan ske, men udelukkende at dokumentere status af de lejligheder, som bygherren endnu ikke har modtaget," påpeger hun.

MT Højgaard fortsat langt fra sine mål

MT Højgaard-chef: Vi har mange sunde projekter på vej

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også