Konkurs rammer datterselskab under Oskar Group

Ejendomsudviklerens datterselskab Oskar Byg kaster håndklædet i ringen.
Jesper Brinkmann (t.v.) overtog sidste år posten som adm. direktør i Oskar Group efter ejeren, Henrik Wessmann (t.h.). | Foto: Pr / Oskar Group
Jesper Brinkmann (t.v.) overtog sidste år posten som adm. direktør i Oskar Group efter ejeren, Henrik Wessmann (t.h.). | Foto: Pr / Oskar Group

En ophævet kontrakt på et byggeprojekt, som ejendomsudvikleren Oskar Groups datterselskab Oskar Byg har stået for, sender nu datterselskabet konkurs efter en egenbegæring.

Det oplyser Oskar Group, der selv er under rekonstruktion, torsdag eftermiddag.

”Efter nøje overvejelser har vi desværre måttet sande, at vi må lade Oskar Byg gå konkurs. Det er beklageligt, at det er nødvendigt, men i den rekonstruktionsproces, som vi lige nu befinder os i med holdingselskabet Oskar Group A/S, er dette den rigtige og ansvarlige beslutning,” forklarer Jesper Brinkmann, der er adm. direktør i en meddelelse.

Baggrunden er pensionsselskabets Pensams ophævelse af en fordyret entreprisekontrakt på et byggeri i Nørre Voldgade i København. Det har udløst kautionsforpligtigelser for op mod 50 mio. kr., som holdingselskabet Oskar Group hæfter for. 

”Disse forpligtigelser har efterladt holdingselskabet i en så presset likviditetsmæssig situation, at en rekonstruktion var nødvendig,” skriver selskabet, der i forrige uge måtte træde i rekonstruktion.

Efter Oskar Bygs konkurs fortsætter arbejdet med at etablere ”bæredygtige rammer” for koncernen ufortrødent, lyder det:

”Vores fokus er på at sikre en god og sund fremtid for Oskar Group A/S, og vi arbejder løbende på at identificere de mest optimale løsninger for koncernen. Vi er fortsat optimistiske og fulde af tro på, at det vil lykkes os at skabe fundamentet for, at der også i fremtiden vil være et stærkt og bæredygtigt Oskar Group,” udtaler Jesper Brinkmann.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også