EjendomsWatch

Danske arkitekter og rådgivere skal stå bag nyt bibliotek i Norge

Det 7800 kvm store bibliotek med tilhørende udearealer skal ligge i Skien i Norge og opkaldes efter den dansk-norske dramatiker og digter Henrik Ibsen.

Det nye Ibsen Bibliotek får placering i Skien i Norge. Den præcise placering er endnu ikke fastlagt. Foto: PR / Schmidt Hammer Lassen

Arkitektfirmaet Schmidt Hammer Lassen Architects, landskabsarkitektfirmaet SLA og rådgiverkoncernen Rambøll skal stå for opførelsen af det nye Ibsen Bibliotek i centrum af Skien i Norge.

Det oplyser Schmidt Hammer Lassen i en pressemeddelelse torsdag.

Biblioteket skal opkaldes efter den dansk-norske dramatiker og digter Henrik Ibsen og får en samlet størrelse på 7800 kvm med 875 kvm tilhørende landskab.

"Vi skaber rum, hvor Henrik Ibsens værker vækkes til live på nye måder, og vi skaber et videnscenter, hvor forskellige interesser kan sameksistere – en af de grundliggende principper bag biblioteket som samfundets demokratiske rum," udtaler Elif Tinaztepe, partner i Schmidt Hammer Lassen, i meddelelsen.

Biblioteket skal bygges, så silhouetten følger landskabet langs en bakke, hvor bygningen trinvist stiger frem med sine tre forskellige niveauer. Byggeriet skal både rumme bibliotek, et kunsterisk formidlingscenter for verdenskendte dramatikere samt udearealer.

doc799uoweryqf30g9lbvp.jpg
Huset byder på både det store fleksible fællesrum der kræves af fremtidens bibliotek og komplimenteres af mere indadvendte, siger SHL-partner. Foto: PR / Schmidt Hammer Lassen Architects

"Huset byder på både det store fleksible fællesrum der kræves af fremtidens bibliotek og komplimenteres af mere indadvendte, intime steder, der genkendes fra Ibsens værker," udtaler Elif Tinaztepe.

Det nye offentlige rum ved biblioteket får navnet Ibsens Have og skal være tilgængeligt for borgere, turister og andre besøgende.

"Gennem vores naturbaserede og holistiske design af Ibsens Have skabes der et frodigt og sanseligt landskab inspireret af digterens eget barndomshjem, som forbedrer bymidtens biodiversitet og bringer naturens mange kvaliteter ind i borgernes hverdagsliv” udtaler Louise Fiil Hansen, Partner i SLA Norge, i meddelelsen.

Den endelige placering for biblioteket ligger endnu ikke fast, men de to mulige grunde er Meierikvartalet eller Kulturkvartalet. Skien Kommune vælger placeringen i marts 2020.

Vinderforslaget er målrettet Meierikvartalet, der ligger tæt på Henrik Ibsens fødested, i midtbyen.

Horsens-arkitekter får tidligere SHL-topchef som bestyrelsesformand

Rambøll køber Henning Larsen Architects

Schmidt Hammer Lassen åbner kontorer i USA og samler den danske forretning i København

Schmidt Hammer Lassen i fyringsrunde

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier