Casa-topchef: "Vores mål er at være i top-3 inden for byggeentreprenører"

Med 2020-målsætningerne indfriet allerede i 2019, skruer Casa ambitionerne kraftigt i vejret. Nu vil selskabet bide skeer med de største aktører i branchen, siger topchefen til EjendomsWatch.
"Vores medarbejdere har leveret en super præstation, passet godt på firmaet og undgået at tage for store risici," siger Torben Modvig, adm. direktør for entreprenørkoncernen Casa. | Foto: PR / Casa
"Vores medarbejdere har leveret en super præstation, passet godt på firmaet og undgået at tage for store risici," siger Torben Modvig, adm. direktør for entreprenørkoncernen Casa. | Foto: PR / Casa

Det er svært, hvis ikke umuligt, at finde huller i osten i Casas årsregnskab for 2019.

Entreprenørkoncernen brager frem og slår alle sine rekorder, skrev EjendomsWatch tidligere torsdag.

En stigning i omsætningen på 46 pct. og en fremgang i overskuddet på 81 pct. sikrer den højeste omsætning og det bedste resultat nogensinde i det 14 år gamle selskabs historie.

Der er ikke noget negativt at komme efter – medmindre I har snydt med hele regnskabet?

"Ha ha ha, nej. Vi er den pæne dreng i klassen. Det er vigtigt for os at gøre tingene på en ordentlig måde. Jeg synes, det er et piv godt regnskab. Med en fremgang på over 40 procent på toplinjen, kan man jo kun være tilfreds som chef," siger Torben Modvig.

At være klassens duks er ikke det eneste, Casa går efter i fremtiden.

"Vores mål er at være i top-3 inden for byggeentreprenører. Vi synes, at vi er rykket op i en liga, hvor MT Højgaard, NCC, KPC og Enggaard er de primære konkurrenter," siger Torben Modvig.

"Vi spiller bold med de tunge drenge og om de tunge opgaver," fortsætter han.

Meldingen kommer med en vis portion selvtillid. I 2019 lykkedes det før tid at stort set indfri 2020‑ambitionen om en fordobling af omsætningen fra 2016. Toplinjen var i 2016 på 1,39 mia. kr. I 2019 blev den løftet til 2,55 mia. kr. samtidig med, at overskudsgraden blev løftet til 6,1 pct., som mange entreprenører må kigge misundeligt efter.

Bestyrelsen vedtog derfor i slutningen af året en ny strategi med et nyt mål om, at Casa skal være Danmarks førende udvikler og totalentreprenør samt de professionelle bygherrers førstevalg inden for både udvikling, opførelse og renovering af bolig‑ og erhvervsbyggerier.

Målet er klart: Der skal stjæles markedsandele

Casa har de seneste år arbejdet på at forfine sin forretningsmodel med at være en hybrid mellem entreprenør og udvikler. Det er resultatet af den kombination, som slår igennem i rekordtallene, mener topchefen.

Positionen som udvikler gør det muligt at vinde opgaverne, mens entreprenørbenet bygger dem.

Styrkelsen af kombinationen blev allerede sat i gang før, Torben Modvig i februar sidste år satte sig i direktørstolen, da grundlægger og medejer Michael Mortensen overlod tøjlerne til ham.

"Det er en kombi af mig og Michael (Mortensen, red.). Michael har søsat rigtig mange gode initiativer, og jeg har kunnet fortsætte på den bølge, han har startet. Jeg skal ikke tage kreditten. Det er et resultat af Michael, mig og så hele organisationen."

Michael Mortensen arbejder fortsat aktivt i Casa, hvor han også sidder i bestyrelsen og lægger retningen for selskabet sammen med den garvede erhvervsmand Eivind Kolding, som er bestyrelsesformand.

De sidste seks år er det lykkedes byggekoncernen at løfte omsætningen hvert år. Som en del af den nye målsætning skal den runde fire mia. kr. i 2023.

For at indfri ambitionen vil Casa udbygge et specifikt ben i forretningen:

"Vi bygger mere på kerneforretningen, men herudover bygger vi især renoveringsdelen på i voldsomt omfang. Vi har lagt en vækststrategi baseret på at tage nogle større markedsandele inden for både renoveringsmarkedet og erhvervsmarkedet samt fastholde det, vi har på udvikling af boliger. Det tror jeg godt, vi kan på grund af den model, vi har," siger Torben Modvig.

Forventningen er, at renoveringsbenet skal levere cirka én milliard af omsætningen i 2023, og forretningsdelen skal derfor vokse inden for segmenterne udvikling, erhverv og boliger.

Det er ikke kun på renovering, at Casa nu går ud og markerer sin position tydeligt. Bæredygtigt byggeri og grøn omstilling kommer til at spille en væsentlig rolle i fremtiden.

I 2019 udgjorde bæredygtighedscertificeret boligbyggeri 15 pct. af alle nyopstartede projekter. I 2021 skal 80 pct. af de nyopstartede boligbyggerier certificeres.

Flere ansatte og større opgaver

For at nå målet har Casa i 2019 ikke bare ansat 44 nye medarbejdere, herunder "A-holdet inden for renovering på Sjælland", som direktøren kalder det. Staben er nu oppe på 195 fuldtidsansatte.

Der er hentet folk fra entreprenørkonkurrenterne NCC, Hoffmann, MT Højgaard samt udviklerne Elf Development og Gefion Group. Selv blev Torben Modvig nappet fra udvikleren Bonava, hvor han sad som adm. direktør for Danmark og Norge.

"Den strategiske satsning i år har været at opbygge renoveringsafdeling øst. Resten er folk, der er kommet til for at hjælpe med det øgede aktivitetsniveau."

"Vi har investeret meget i medarbejderudvikling og kompetenceopbygning. Når det alt sammen står rigtigt – og sol, måne og stjerner rammer hinanden – så får man et super resultat, hvor der ikke rigtig er nogen huller i osten. Det skyldes i stor udstrækning, at vores medarbejdere har leveret en super præstation, passet godt på firmaet og undgået at tage for store risici," fortæller Modvig.

De ekstra hænder skal være med til at løfte den fremtidige vækst, men også sikre, at Casa kan lande større opgaver.

Byggekoncernen har allerede mange projekter i ordrebogen fra pensionskasser, offentlige institutioner og kapitalfonde som NREP og Capman, men det skal gerne fortsætte i den størrelse og liga.

"Det er kapitalfonde, offentlige boligselskaber og institutioner samt pensionskasser samt udenlandske aktører, som vi går efter at arbejde for," lyder det fra direktøren.

Ny projektudviklingschef i Casa har arbejdet med fast ejendom i over 20 år

Casa udvider tilstedeværelse i Brøndby med flere hundrede boliger

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også