EjendomsWatch

Byggebranchen har fået sit eget digitale manifest

Vi er ikke teknologisk bagud i Danmark, men byggebranchen er bagud i forhold til produktivitet og udnyttelse af teknologi. Det skal der nu rettes op på med samarbejde på tværs af hele branchen, og et nyt digitalt manifest afstikker retningslinjerne.

Skal de politiske visioner om at løfte digitaliseringsniveauet i byggebranchen realiseres, kræver det ifølge Dansk Byggeri bl.a., at virksomhederne tager aktivt del i processen og investerer i den digitale udvikling. | Foto: Ritzau Scanpix/Jan Dagø

I januar måned fremlagde den daværende regering en strategi for digitalt byggeri. Ganske som den har fremlagt strategier for så mange andre digitale indsatsområder. På trods af de fine og velmenende ord, sker der imidlertid ikke altid meget, hvis ikke man som branche løfter i flok.

Hvis digitaliseringen virkelig skal føres ud i livet, kræver det, at hele værdikæden er med. Derfor har 100 repræsentanter fra byggebranchen været samlet til idé- og inspirationsdag i Bloxhub i København, hvor man i samarbejde med Dansk Byggeri, InnoByg og Molio, Byggeriets Videnscenter, satte fokus på, hvorledes byggebranchen kan kvalificere strategien således, at visionerne om at løfte digitaliseringsniveauet i bygge- og anlægsbranchen rent faktisk bliver til virkelighed.

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 26: Over for gult

Med dagens Tour de France-start i København viser hovedstaden endnu engang sin status som en international by. Ikke så sært, at udenlandske investorer stadig gerne vil have del i værdierne, også selvom de måske tager et dyk for en tid.

Trængt boligfond må alligevel skride til salg

Frederiksberg Boligfond er stadig i så sårbar økonomisk situation, at der skal skaffes penge via ejendomssalg – præcist det, der i 2018 udløste folkelige protester, da Blackstone var udset som køber.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier