EjendomsWatch

Bæredygtigt byggeri giver millioner på bundlinjen

Flere kommuner tænker bæredygtigt. Det er både godt for miljøet og indebærer økonomiske fordele. Frem for alt har de totaløkonomiske betragtninger været med til at løfte bæredygtighed op fra politisk korrekthed til sund fornuft, lyder det.

I forbindelse med byggeriet i Middelfart har man politisk besluttet at satse på bæredygtighed. Der er sat handling bag denne politiske vision ved, at f.eks. rådhuset har opnået en DGNB-diamantcertificering. Det er den første i Danmark og den højeste arkitektoniske udmærkelse efter opnåelse af henholdsvis sølv-, guld- og platin-DGNB-certificering. | Foto: PR/Middelfart Kommune

Flere og flere danske kommuner får øjnene op for de fordele, der gemmer sig bag den bæredygtige tankegang. En af de primære årsager er, at det at promovere bæredygtighedsprincippet ikke længere i samme grad som tidligere er knyttet sammen med det at være politisk frelst.

At bygge bæredygtigt er nemlig ikke blot godt for miljøet. Det indebærer også ubestridelige og særdeles håndgribelige økonomiske fordele. I december 2018 var Green Building Council Denmark sammen med Middelfart Kommune således vært ved en konference, hvor der blev sat fokus på bæredygtigt byggeri i et kommunalt perspektiv og den cirkulære vej til FN’s verdensmål. Her spillede de økonomiske aspekter en væsentlig rolle.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier