EjendomsWatch

Colliers i slutspurt med store handler i 2018: "Vi ser ind i et udfordrende år"

2018 sluttede af med en stribe handler, som Colliers formidlede. Men i år bliver mere udfordrende på det danske ejendomsmarked, siger topchef Peter Winther. Han tror dog på et fortsat sundt marked med stærk efterspørgsel på kontor-, logistik- og industrilokaler.

Peter Winther, adm. direktør i Colliers i Danmark. | Foto: PR.

2018 har været et godt år for det danske ejendomsmarked og for Colliers, der i årets sidste 14 dage formidlede investeringsejendomme for 3,5 mia. kr. Men topchefen forudser et mere udfordrende 2019.

Det oplyser Colliers i en pressemeddelelse.

"Vi ser ind i et udfordrende år med en lidt svagere økonomisk vækst formentlig kombineret med stigende renter. Der er således ingen grund til overdreven optimisme omkring prisudviklingen på investeringsejendomme, og 2019 vil nok blive året, hvor vi igen ser en stigning i antallet af tvangsauktioner og konkurser i sektoren," siger Peter Winther, adm. direktør i Colliers, i meddelelsen.

Han tilføjer, at Colliers dog tror på et fortsat sundt ejendomsmarked med stærk efterspørgsel på kontor-, logistik- og industrilokaler og med mange investorer, der ønsker en øget allokering i de segmenter, hvor der ikke er belvet bygget meget i de senste år.

"Og selv om der registreres en midlertidig stigning i tomgangen for boliger, tiltrækkes især udenlandske investorer fortsat af dette marked, hvor den internationalt set særdeles attraktive og konkurrencedygtige realkreditmodel, selv med en forsigtig gearing, fortsat frembyder muligheder for at få sin egenkapital forrentet med 5-7 pct. Vel at mærke med en ganske forsigtig risikoprofil," siger han.

Stærk slutspurt i 2018

I slutningen af 2018 formidlede Colliers blandt andet Thylander Gruppens salg af en boligportefølje med omkring 1400 boliger, 50 erhvervslejemål og knap 1000 p-pladser til svenske Heimstaden. Det blev en af årets største transaktioner med en volumen på godt 1,5 mia. kr.

I kontorsegmentet fyldte salget af NCCs Frederiks Plads Company House i Aarhus til Pensiondanmark og salget af det tidligere Vestas domicil i Aarhus på vegne af Sampension og Solstra Capital til pensionskasserne Dip og Jøp. Alle tre handler er omtalt af EjendomsWatch.

"Vi er i Colliers glade for den tillid, som vores kunder har vist os i det forgangne år. Fusionen mellem Colliers og Sadolin & Albæk skabte en ny, dominerende spiller på markedet, og vi er stolte af, at vi var involveret som mægler eller køberrådgiver på 7 ud af de 10 største transaktioner på ejendomsmarkedet i 2018," siger Peter Winther, i meddelelsen.

Han tilføjer, at Colliers fremadrettet har fokus på at skærpe sine kompetencer og markedsposition på udlejningsmarkedet samt inden for mindre og mellemstore investeringsejendomme.

Pensionsselskaber køber Vestas-hovedsæde for over 800 mio. kr.

Thylander i rekordhandel: Sælger for 1,5 mia. kr. med solid gevinst

Familie opgiver milliardsalg af Danmarks største shoppingcenter

Colliers-topchef: De tider er forbi, hvor man skulle dumme sig for ikke at tjene penge

Colliers-topchef maner til ro: Ejendomsmarkedet er robust til modvind 

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier