EjendomsWatch

Hushandler frataget retten til at være ejendomsmægler - bøderne hober sig op

Peter Norvig fra luksusmægleren Living Homes må ikke længere kalde sig ejendomsmægler, fordi han gentagne gange har brudt reglerne for depositum. Han får en bøde på 75.000 kr., mens Living Homes får en på 200.000 kr. (Opdateret).

Peter Norvig kan ikke længere bryste sig med titlen som ejendomsmægler. | Foto: Polfoto

(Opdateret 10. oktober 2018 med flere oplysninger fra kendelsen fra Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.)

Ejendomshandler Peter Norvig må ikke længere kalde sig ejendomsmægler, skriver Ekstra Bladet.

Peter Norvig har netop for femte gang modtaget en bøde for at vente for længe med at betale depositum tilbage til kunder, og det blev en gang for meget for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere.

Det viser en kendelse fra nævnet fra april, som blev stadfæstet ved dom fra Københavns Byret 6. november 2018.

"Ved fire gange tidligere at have været sanktioneret for forkert håndtering af deponerede midler har indklagede ejendomsmægler Peter Norvig gentagene gange udvist en sådan forsømmelse i udøvelsen af sin virksomhed som ejendomsmægler, at det giver nævnet grund til at antage, at Peter Norvig ikke i fremtiden vil kunne udøve virksomheden som ejendomsmægler på en forsvarlig måde," skriver nævnet i sin kendelse.

Nævnet har derfor frakendt Peter Norvig hans titel som ejendomsmægler og tildelt ham en bøde på 75.000 kr., mens Living Homes har fået en bøde på 200.000 kr.

Peter Norvig siger selv til Ekstra Bladet, at frakendelsen gælder frem til april 2019, men derudover har han "ingen kommentarer" til bladet.

Ekstra Bladet har også kontaktet Living Homes' bestyrelsesformand Claus Østerlin og adm. direktør Pauline Hüffeldt, men ingen af de to har villet udtale sig.

I august blev Living Homes solgt til rigmanden Aldo Petersen efter et 2017 med underskud, som firmaet selv betegnede som "utilfredsstillende," og en gæld på over 50 mio. kr.

Dengang sagde Aldo Petersen til EjendomsWatch, at han havde købt Living Homes for at "hjælpe en god ven i en overgangsperiode," og derudover havde han ingen kommentarer.

Samtidig med købet blev Pauline Hüffeldt formelt adm. direktør for selskabet, men heller ikke dengang ønskede hun at udtale sig i detaljer om, hvad der foregår i firmaet.

Sammen med sin hustru, ejendomsmægleren Hanne Nørrisgaard, har Peter Norvig været ansigtet udadtil for Living Homes.

Ægteparret var op til finanskrisen højtprofilerede mæglere hos Nybolig og var tæt på konkurs som følge af ejendomsmarkedets pludselige omslag.

Sagen blev indledt i 2016

Den seneste sag mod Peter Norvig og Living Homes blev indbragt for Disciplinærnævnet for Ejendomsmæglere i december 2016.

Ifølge kendelsen trak klageren kort efter indbringelsen sin klage tilbage, men disciplinærnævnet besluttede alligevel at tage sagen op af egen drift, hvorefter klageren meddelte, at han ønskede at svare i sagen.

Luksusmægler solgt – kulørt finansmand sætter sig i spidsen

Mere fra EjendomsWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier