EjendomsWatch

Flytning af EU-agentur udløser retssag om 25-årig lejekontrakt

EU's lægemiddelagentur, EMA, som Danmark sidste år kæmpede for at få til landet, er havnet i et større økonomisk slagsmål med sin nuværende udlejer i London. Den står med en 25-årig lejekontrakt, som EMA ønsker sig frigjort af.

Foto: /Ritzau/AP/Frank Augstein

Det europæiske lægemiddelagenturs (EMA) forsøg på at bruge Brexit som undskyldning for at komme ud af en huslejekontrakt på 500 mio. pund (ca. 4 mia. kr.) har udløst en retssag, som kan få vide konsekvenser for det britiske ejendomsmarked, som i forvejen er presset som følge af landets beslutning om at forlade EU.

Agenturet, som vil flytte sine 900 job til Amsterdam og opsige sin lejekontrakt i Canary Wharf-området i London, udtaler, at det ikke kunne have forudset, at Storbritannien ville stemme for at forlade EU. Ejeren af ejendommen, Canary Wharf T1, har indgivet et søgsmål for at fastholde lejekontrakten, da opsigelsen skaber stor usikkerhed for investorer og långivere.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Amerikansk investor køber Coop-butikker for 300 mio. kr.

11 supermarkeder på i alt 13.100 kvm har skiftet hænder i en sale & leaseback-aftale mellem Coop Danmark og amerikanske W.P. Carey. "Norden fortsætter med at være et nøglemarked for W.P. Carey," udtaler amerikanerne, der ser handlen som starten på et langsigtet partnerskab.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier