EjendomsWatch

Dansk entreprenør skal bygge lakseanlæg i Dubai for trecifret millionbeløb

Norsk bygherre hyrer Holstebro-firma til at bygge dambrug i Mellemøsten. Det danske firma vil vokse på området, siger direktøren.

Billedet viser et lakseopdræt (dambrug) på havet. Foto: Marine Harvest

Entreprenøren Gråkjær fra Holstebro skal bygge anlæg til opdræt af slagtelaks i Dubai for trecifret millionbeløb, skriver Børsen.

Bygherre er det norske laksefirma Viking Label, der over de seneste par år har opbygget en selvstændig division med byggeri af store landbaserede anlæg til fiskeopdræt. Den danske virksomhed har allerede bygget syv anlæg og forventer bygge flere af dem i fremtiden:

"At der skal laves et stort anlæg ved Dubai viser, at der er tiltro til, at laks kan laves helt færdige til slagtevægt i et landbaseret anlæg, så vi regner med, at vokse på det område," udtaler Jan Larsen, som er adm. direktør i Gråkjær, til Børsen.

Forklaringen på, man bygger i Mellemøsten, er, at fragten af frisk fisk er både besværlig og dyr. Alene flytransporten fra Norge koster omkring 10 kr. pr. kilo, og derfor vil Viking Label tættere på markedet. Forventningen er, at laksefarmen årligt vil kunne levere omkring 2,5 mio. kg laks til kunderne, og der er allerede skudt gang i projekteringen af anlægget, som ventes klart til brug i 2020, skriver avisen.

Gråkjærs ordrebog runder milliarden

Algeriet satser på fisk i Sahara

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier