EjendomsWatch

Dansk entreprenør skal bygge lakseanlæg i Dubai for trecifret millionbeløb

Norsk bygherre hyrer Holstebro-firma til at bygge dambrug i Mellemøsten. Det danske firma vil vokse på området, siger direktøren.

Billedet viser et lakseopdræt (dambrug) på havet. Foto: Marine Harvest

Entreprenøren Gråkjær fra Holstebro skal bygge anlæg til opdræt af slagtelaks i Dubai for trecifret millionbeløb, skriver Børsen.

Bygherre er det norske laksefirma Viking Label, der over de seneste par år har opbygget en selvstændig division med byggeri af store landbaserede anlæg til fiskeopdræt. Den danske virksomhed har allerede bygget syv anlæg og forventer bygge flere af dem i fremtiden:

"At der skal laves et stort anlæg ved Dubai viser, at der er tiltro til, at laks kan laves helt færdige til slagtevægt i et landbaseret anlæg, så vi regner med, at vokse på det område," udtaler Jan Larsen, som er adm. direktør i Gråkjær, til Børsen.

Forklaringen på, man bygger i Mellemøsten, er, at fragten af frisk fisk er både besværlig og dyr. Alene flytransporten fra Norge koster omkring 10 kr. pr. kilo, og derfor vil Viking Label tættere på markedet. Forventningen er, at laksefarmen årligt vil kunne levere omkring 2,5 mio. kg laks til kunderne, og der er allerede skudt gang i projekteringen af anlægget, som ventes klart til brug i 2020, skriver avisen.

Gråkjærs ordrebog runder milliarden

Algeriet satser på fisk i Sahara

Forsiden lige nu

Malta-investor køber grund - vil bygge eksklusive boliger ved Køge

Efter en årelang proces er det lykkedes ejerne bag Nimgården at komme af med en grund på 7,5 hektar land. Advokat på handlen fortæller til EjendomsWatch, at de første 33 boliger skal stå klar i 2020. Det er ikke købers første ejendomsinvestering i Danmark, siger rådgiver.

Analysebureau: Spekulativt byggeri er ikke udbredt

Faldet i priserne på boligmarkederne i Danmarks nabolande, skal man ikke forveksle med tegn på, at en boble er ved at briste. Det er en priskorrektion skabt af mere byggeri - også i Danmarks bygges der over gennemsnittet, skriver analysehus.

Mørke skyer over Magasins britiske ejer

To britiske kreditforsikringsselskaber har skruet ned for, hvor store ubetalte regninger, de vil dække for Debenhams leverandører, skulle stormagasinet ende i den situation, hvor man ikke selv kan betale.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier