Dansk entreprenør skal bygge lakseanlæg i Dubai for trecifret millionbeløb

Norsk bygherre hyrer Holstebro-firma til at bygge dambrug i Mellemøsten. Det danske firma vil vokse på området, siger direktøren.
Billedet viser et lakseopdræt (dambrug) på havet. | Foto: Marine Harvest
Billedet viser et lakseopdræt (dambrug) på havet. | Foto: Marine Harvest

Entreprenøren Gråkjær fra Holstebro skal bygge anlæg til opdræt af slagtelaks i Dubai for trecifret millionbeløb, skriver Børsen.

Bygherre er det norske laksefirma Viking Label, der over de seneste par år har opbygget en selvstændig division med byggeri af store landbaserede anlæg til fiskeopdræt. Den danske virksomhed har allerede bygget syv anlæg og forventer bygge flere af dem i fremtiden:

"At der skal laves et stort anlæg ved Dubai viser, at der er tiltro til, at laks kan laves helt færdige til slagtevægt i et landbaseret anlæg, så vi regner med, at vokse på det område," udtaler Jan Larsen, som er adm. direktør i Gråkjær, til Børsen.

Forklaringen på, man bygger i Mellemøsten, er, at fragten af frisk fisk er både besværlig og dyr. Alene flytransporten fra Norge koster omkring 10 kr. pr. kilo, og derfor vil Viking Label tættere på markedet. Forventningen er, at laksefarmen årligt vil kunne levere omkring 2,5 mio. kg laks til kunderne, og der er allerede skudt gang i projekteringen af anlægget, som ventes klart til brug i 2020, skriver avisen.

Gråkjærs ordrebog runder milliarden

Algeriet satser på fisk i Sahara

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu


Læs også