EjendomsWatch

Kommuneaftale baner vej for lavere skat på mursten

Ved sidste års aftale om kommunernes budgetter var statens skattepræmie målrettet lavere personskat, men med aftalen for 2019 vanker der også belønning til rådhuse, der sænker grundskylden og dækningsafgiften på erhvervsejendomme.

Horsens er blandt de byer, som i 2017 helt fjernede den såkaldte dækningsafgift. | Foto: PR

Den nylige aftale mellem regeringen og Kommunernes Landsforening om kommunernes økonomi og budgetter for 2019 kan bane vej for både lavere dækningsafgift – den særlige skat på erhvervsbygninger – og lavere grundskyld, som betales af såvel boligejere som lejere og virksomheder.

Aftalen afsætter i lighed med sidste år en særlig pulje på 250 mio. kr. i tilskud eller præmie til kommuner, der sænker skatten. For at stimulere beskæftigelsen var puljen sidste år målrettet lavere personskat, men med den nye aftale kan kommunerne ifølge Økonomi- og Indenrigsministeriet frit vælge mellem lavere personskat, grundskyld eller dækningsafgift.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.
Det kræver intet kreditkort.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra EjendomsWatch

Briefing uge 48: Olsson sejrer 1-0 på udebane over skeptisk vagthund

Trods advarsler fra bl.a. Finanstilsynet er det lykkedes AP Pension at indkassere en gevinst på sit samarbejde om finansiering med ejendomsudvikler Jens Schaumann. Med risikosky banker, der har tilsynets ånde i nakken, er det ikke underligt, at ejendomsdirektøren i AP Pension, Peter Olsson, har mod på mere af det samme.

Familiekontor køber over 10.000 kvm boligejendomme i København

Bilimportør-familie er i gang med at opbygge en ejendomsportefølje, fortæller adm. direktør, der netop har overtaget otte boligejendomme i København. "Hvis vi bliver introduceret for interessante ejendomme, så vil vi se på det. Også på den korte bane," siger han til EjendomsWatch.

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier