EjendomsWatch

Hoffmann igangsætter rekordordre i Ørestad

Efter flere års tilløb opføres 65.000 kvm kontorbygning på Kay Fiskers Plads af entreprenørkoncernen Hoffmann på vegne af den norske pensionskasse KLP. Der er ingen lejeaftaler på plads til byggeriet, som oprindelig var tænkt som et muligt hovedsæde for Nykredit eller et andet finanshus.

Det skulle have været i 2015. Så i 2017. Men først nu er byggeriet af en 65.000 kvm kontorbygning på Kay Fiskers Plads i Ørestad sat i gang af bygherren, den norske pensionskasse KLP. Det er ligeledes norskejede Hoffmann, der som entreprenør endelig kan tage hul på projektet, som bliver selskabets hidtil største med et økonomisk bidrag på over 1 mia. kr., skriver Børsen.

Som et spekulativt byggeri uden forhåndsaftaler med lejere har KLP sadlet om i forhold til sin oprindelige plan, hvor man forsøgte at overbevise virksomheder som Nykredit, Nordea og Danske Bank om, at et hovedsæde i Ørestad måtte være lige sagen.

"Så indså vi stille og roligt, at dem kunne vi sgu nok ikke lokke til. Og vi kunne ikke sidde og vente på, at en stor virksomhed tog en beslutning," siger Søren Risager-Hansen, direktør i KLP Ejendomme, til Børsen.

Han forklarer, at den største erhvervsmæssige udvikling i København sker blandt de små og mellemstore virksomheder, der ofte ønsker at bo sammen med andre som co-working. Ved at have rigeligt med kvadratmeter i det kommende byggeri kan mindre virksomheder blive boende på Kay Fiskers Plads, også når de vokser sig større, lyder rationalet.

Byggeriet planlægges klar til indflytning i foråret 2021.

Hoffmann går efter at løfte toplinjen med 40 pct.

Milliardprojekt i Ørestad upåvirket af at Nykredit måske forbliver i centrum

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier