EjendomsWatch

Medicinalkoncern vil neddrosle dansk tilstedeværelse

En ønske om at centralisere de globale funktioner i medicinalselskabet Takeda rammer selskabets danske afdeling, hvor omkring 100 stillinger - mere end halvdelen - vil blive skåret, når funktioner rykkes ud af landet.

Takedas danske landechef Patrik Forsell. Foto: Takeda

Over det næste halvandet år vil cirka 100 stillinger blive skåret hos den danske afdeling af Takeda i Taastrup.

Det oplyser medicinalkoncernen torsdag eftermiddag.

Det sker i forbindelse med en større organisationsændring i virksomheden, der har til mål at samle de globale funktioner på færre geografiske områder i europa. Primært i Zürich i Schweiz og tyske Singen.

"Hos Takeda vurderer vi løbende vores globale fodaftryk ved at identificere muligheder for at forbedre vores effektivitet og konkurrenceevne på lang sigt. Med dette globale initiativ tilstræber vi blandt andet at styrke teamsamarbejde og -effektivitet," udtaler den danske landechef Patrik Forsell i en pressemeddelelse.

Patrik Forsell ønsker kun at lade sig interviewe af MedWatch via mail. MedWatch afventer endnu landedirektørens svar.

Takeda beskæftiger i Taastrup-afdelingen 176 medarbejdere, der arbejder inden for medicinsk information, salg og marketing, produktion, juridisk afdeling og administrative funktioner. Den kommercielle organisationen i Danmark vil ikke blive direkte berørt, oplyser Takeda.

Det bliver muligt for de ansatte at søge de nye europæiske stillinger, der dog ikke i alle tilfælde matcher de danske stillingsbeskrivelser.

"Vi vil gøre vores bedste for at sikre, at de berørte medarbejdere modtager den relevante og nødvendige støtte," siger Patrik Forsell, som overtog chefposten ved årsskiftet.

Produktion i Hobro slipper

Organisationensændringen rammer ikke selskabets 55 ansatte ved tabletproduktionen i Hobro, ligesom de globale funktioner, der har direkte forbindelse til Hobro-produktionen ikke rykkes ud af Danmark.

Selskabet leverer i dag omkring hver 6. pakning af medicin, som sælges på de danske apoteker.

"Takeda har eksisteret i Danmark siden 1922 og har udviklet sig til at være en stærk leverandør inden for ’speciality care’ til gavn for danske patienter der lider af IBD eller kræft. Den kommercielle organisation i Danmark er vokset gennem de seneste år, og det er min hensigt og ambition at fortsætte denne udvikling," står der i pressemeddelelsen.

Det er anden gang inden for fem år, at Takeda har lavet en stor fyringsrunde i Danmark. Tilbage i 2013 blev mere end 200 medarbejdere afskediget i forbindelse med udflytning af forsknings- og udviklingsaktiviteterne.

(Denne artikel er leveret af vores søstermedie MedWatch.)

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier