EjendomsWatch

Bygherrer dumper krav til bæredygtighed i bygningsreglementet

Ny rapport fastslår, at bygningsreglementet ikke længere er det højeste og skrappeste mål, når det gælder bæredygtighed.

Boligbyggeriet Greensquare Garden på Amager i København. Bygherre bag projektet går efter en bæredygtighedscertificering i guldklassen efter DGNB-standarderne. Foto: PR-visualisering

Med det nuværende bygningsreglement ligger barren for bæredygtighed alt for lavt, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det mener ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn, som i lighed med andre bygherrer gør op med misforholdet mellem, hvad man kan nøjes med, hvis man kun følger reglerne, og hvad man i virkeligheden kan gøre for at fremme den grønne omstilling.

"For at lave ansvarlige investeringer skal vi have flere ambitioner. Den nuværende lovgivning er langt under barren, og vi skal gøre det bedre på både miljøbelastning, økonomi, sociale forhold og indeklimaforhold," siger Michael Bruhn på baggrund af en ny rapport, der viser, at virksomheder giver bygningsreglementet baghjul, fordi reglementet scorer lavt i et bæredygtighedsperspektiv.

Lintrup & Norgart uddanner mæglerstab: Vi tror på den bæredygtige udvikling

Direktør i Bygherreforeningen, Henrik L. Bang, bakker op.

"Hidtil har byggereglementet haft fokus på energi, og her skal jeg skynde mig at sige, at man er nået langt. Men det har ikke været et bæredygtighedsværktøj. Nu taler vi om at supplere med en frivillig bæredygtighedsklasse, og det er meget positivt," udtaler Henrik L. Bang.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen – Byggeriets Dagblad)

Antallet af bæredygtige ejendomme stiger

Bæredygtighed er en vigtig byggesten

Forsiden lige nu

Baresso-ejer har planer om 30-35 nye kaffebarer i Danmark

Den fremadstormende tyske kaffekoncern Jab Holding, som ejer Baresso og Espresso House i Norden, vil inden for fem år have 85 kaffebarer i Danmark. På nuværende tidspunkt trumfer ekspansionslysten trangen til sorte tal på bundlinjen, fortæller direktøren for det danske selskab.

Comwell rammer forbi sine resultatforventninger

Den familieejede hotelkædes resultat i 2017 misser forventningerne med næsten 30 pct, hvilket selskabets adm. direktør forklarer med ekstraudgifter i Sverige og til lukning i Danmark. Kædens hidtil største hotel er undervejs, foruden en udvidelse i Aarhus.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier