Bygherrer dumper krav til bæredygtighed i bygningsreglementet

Ny rapport fastslår, at bygningsreglementet ikke længere er det højeste og skrappeste mål, når det gælder bæredygtighed.
Boligbyggeriet Greensquare Garden på Amager i København. Bygherre bag projektet går efter en bæredygtighedscertificering i guldklassen efter DGNB-standarderne. | Foto: PR-visualisering
Boligbyggeriet Greensquare Garden på Amager i København. Bygherre bag projektet går efter en bæredygtighedscertificering i guldklassen efter DGNB-standarderne. | Foto: PR-visualisering
AF LICITATIONEN - BYGGERIETS DAGBLAD

Med det nuværende bygningsreglement ligger barren for bæredygtighed alt for lavt, skriver Licitationen - Byggeriets Dagblad.

Det mener ejendomsdirektør i PFA, Michael Bruhn, som i lighed med andre bygherrer gør op med misforholdet mellem, hvad man kan nøjes med, hvis man kun følger reglerne, og hvad man i virkeligheden kan gøre for at fremme den grønne omstilling.

"For at lave ansvarlige investeringer skal vi have flere ambitioner. Den nuværende lovgivning er langt under barren, og vi skal gøre det bedre på både miljøbelastning, økonomi, sociale forhold og indeklimaforhold," siger Michael Bruhn på baggrund af en ny rapport, der viser, at virksomheder giver bygningsreglementet baghjul, fordi reglementet scorer lavt i et bæredygtighedsperspektiv.

Lintrup & Norgart uddanner mæglerstab: Vi tror på den bæredygtige udvikling

Direktør i Bygherreforeningen, Henrik L. Bang, bakker op.

"Hidtil har byggereglementet haft fokus på energi, og her skal jeg skynde mig at sige, at man er nået langt. Men det har ikke været et bæredygtighedsværktøj. Nu taler vi om at supplere med en frivillig bæredygtighedsklasse, og det er meget positivt," udtaler Henrik L. Bang.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzaus Bureau på vegne af Licitationen – Byggeriets Dagblad)

Antallet af bæredygtige ejendomme stiger

Bæredygtighed er en vigtig byggesten

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også