EjendomsWatch

Øget aktivitet i udlandet løfter Aarsleffs toplinje

Forventningerne for hele året fastholdes efter årets første kvartal.

Foto: PR

Entreprenørkoncernen Per Aarsleff øgede både salg, drift og bundlinje i første kvartal af regnskabsåret 2017/18, hvor mere aktivitet i udlandet trak op på toplinjen, mens en gevinst fra salg af en byggegrund gav udslag længere nede i resultatopgørelsen.

Særligt divisionen Rørteknik trak op i kvartalet, mens Fundering bidrog med negativ vækst, og Anlæg & Byggeri viste en stort set flad udvikling.

Aarsleff omsatte samlet set for 3002 mio. kr. i første kvartal 2017/18, mens salget i den tilsvarende periode et år tidligere var 2917 mio. kr.

Det svarer til en vækst på 2,9 pct. sammenlignet med samme periode af regnskabsåret før.

Fremgangen i salget er i særlig høj grad kommet uden for Danmarks grænser, hvor Aarsleff havde stor fremgang i første kvartal, mens omsætningen omvendt faldt herhjemme.

"Omsætningen i Danmark faldt med 2,5 pct., mens omsætningen i udlandet steg med 17,8 pct.," skriver Aarsleff i regnskabet.

I alt omsatte Aarsleff for 913 mio. kr. i udlandet i første kvartal mod 775 mio. kr. i første kvartal 2016/17. Det svarer til en andel af den samlede omsætning på godt 30 pct. mod godt 26,5 pct. i første kvartal året før.

Kigger man dybere ned i de enkelte forretningsben, var det særligt Rørteknik-divisionen, der trak op med en fremgang i omsætningen på hele 26,7 pct. - blandt andet som følge af opkøbet af det norske selskab Olimb.

Omvendt faldt omsætningen i Fundering med 11 pct. - primært på grund af lav aktivitet på det danske marked, skriver Aarsleff i regnskabet. Bygge & Anlæg bidrog med en lille salgsvækst på 1,1 pct.

På driften trak et salg af en byggegrund op og var med til at sikre fremgang sammenlignet med første kvartal 2016/17.

Driftsresultatet før renter og skat (EBIT) steg til 107 mio. kr. fra 103 mio. kr. i første kvartal 2016/17. Salget af byggegrunden påvirkede positivt med 9,6 mio. kr., så underliggende faldt driftsresultatet dermed.

For hele 2017/18 fastholder Per Aarsleff forventningerne om et driftsresultat (EBIT) i niveauet 450 mio. kr. Omsætningen ventes at vokse med cirka 5 pct. sammenlignet med 2016/17.

Mere fra EjendomsWatch

"Cash is king": Britisk velhaverfamilie soler sig i dansk investeringsklima

Den britiske ejendomsinvestor Pears Global trives under de nuværende økonomiske forhold og agter at udbygge sin eksisterende milliardportefølje i Danmark. Ekspansion til det øvrige Norden kan også komme på tale, fortæller dansk investeringschef til EjendomsWatch. Han taler om ”en større konkurrencemæssig fordel end tidligere.”

Frederik Barfoed: Regeringsforslag er udtryk for "massiv hetz mod ejendomsbranchen"

Der er tale om ”en skræmmende og meget uhyggelig udvikling,” når regeringen ønsker at styre lejeudviklingen på det private boligmarked. Sådan lyder det fra Barfoed Groups koncerndirektør, Frederik Barfoed, der kalder det ”gratis point,” når pensionsinvestoren Danica går ud og lover rabat på de inflationsregulerede huslejestigninger.

Udlejer sætter grænse for lejestigning: Nuværende niveau er "i overkanten"

Lejere hos AKF-koncernen vil det kommende år ikke opleve, at den ellers indeksregulerede husleje stiger mere end 4 pct. ”Det er vigtigt for os, at vi ikke bidrager til en usund økonomi hos vores boliglejere,” forklarer topchef Ino Dimits, der ikke mener, at et lovindgreb fra regeringens side er vejen frem. (Opdateret)

Klumme: Tryghed for lejerne bliver atter valgtema

Ved at appellere målrettet til landets lejere vandt den siddende S-ledede regering folketingsvalget i 1998 med ét enkelt mandats flertal. Nu tyder det på, at en Mette Frederiksen i modvind vil forsøge at gentage manøvren.

Aarhus-kollegie nedlægger over 600 værelser

En gæld på 60 millioner til staten. Lejetab for flere millioner. Nu vil man problemerne til livs, lyder det fra bestyrelsen bag Skjoldhøjkollegiet i Aarhus. Frasalg indgår i planerne.

Læs også

Seneste nyt

EjendomsWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier