EjendomsWatch

Medie: Hospitalsbyggeri overskrider budget med næsten 300 mio. kr.

Bispebjerg Hospital har forsøgt at dække over, at budgettet for det nye akut sygehus til 1,5 mia. kr. er overskredet. Ifølge bygherrerådgiveren er det overskredet med 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået dokumenter, der ellers var forsøgt slettet.

Foto: PR

Ledelsen på Bispebjerg Hospital har forsøgt at skjule centrale oplysninger om en budgetoverskridelse på byggeriet af det nye akuthus på, ifølge bygherrerådgiveren Drees & Sommer, 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i bl.a. bygherrerådgiverens rapport.

Jyllands-Posten skriver, at der er slettet centrale passager i dokumentet før, det blev udleveret til avisen. Bl.a. skulle en passage, hvor der står, at ”det samlede budget er oversteget med ca. 298 mio.”, være fjernet. Rapporten er fra 29. september 2017, men politikerne i Region Hovedstaden blev først præsenteret for oplysningen d. 18. februar i år, da avisen bragte første del af historien.

At Jyllands-Postens journalister alligevel har kunnet afsløre budgetoverskridelsen skyldes, at avisen på anden vis er kommet i besiddelse af den fulde ordlyd af den 28 sider lange rapport, lyder det.

Hospitalets ledelse begrunder sit valg med at undlade passagerne med, at de har "overstreget enhedspriser og øvrige priser, da vi har vurderet, at det kan forringe hospitalets fremtidige forhandlingssituation i forbindelse med det kommende udbud, hvis vi udleverer de pågældende oplysninger, idet en offentliggørelse kan risikere at påvirke kommende byderes prissætning." Vibeke Borberg, mediejurist og områdechef for Forskning og Viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, vurderer, at hospitalet godt kan have ret til at tilbageholde information om enhedspriser og øvrige priser med begrundelse om fremtidige konkurrencevilkår.

Mere fra EjendomsWatch

Verdensomspændende hotelbrand finder vej til Odense

Som led i en samarbejdsaftale med en af verdens største hotelvirksomheder bliver Dolce by Wyndham-brandet lagt ned over Comwell H.C. Andersen Odense, der dermed følger i kølvandet på søsterhotellerne i København og Aarhus. Aftalen kan ifølge koncernchef lokke "endnu flere internationale turister til Odense og Fyn."

Læs også

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier