EjendomsWatch

Medie: Hospitalsbyggeri overskrider budget med næsten 300 mio. kr.

Bispebjerg Hospital har forsøgt at dække over, at budgettet for det nye akut sygehus til 1,5 mia. kr. er overskredet. Ifølge bygherrerådgiveren er det overskredet med 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået dokumenter, der ellers var forsøgt slettet.

Foto: PR

Ledelsen på Bispebjerg Hospital har forsøgt at skjule centrale oplysninger om en budgetoverskridelse på byggeriet af det nye akuthus på, ifølge bygherrerådgiveren Drees & Sommer, 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i bl.a. bygherrerådgiverens rapport.

Jyllands-Posten skriver, at der er slettet centrale passager i dokumentet før, det blev udleveret til avisen. Bl.a. skulle en passage, hvor der står, at ”det samlede budget er oversteget med ca. 298 mio.”, være fjernet. Rapporten er fra 29. september 2017, men politikerne i Region Hovedstaden blev først præsenteret for oplysningen d. 18. februar i år, da avisen bragte første del af historien.

At Jyllands-Postens journalister alligevel har kunnet afsløre budgetoverskridelsen skyldes, at avisen på anden vis er kommet i besiddelse af den fulde ordlyd af den 28 sider lange rapport, lyder det.

Hospitalets ledelse begrunder sit valg med at undlade passagerne med, at de har "overstreget enhedspriser og øvrige priser, da vi har vurderet, at det kan forringe hospitalets fremtidige forhandlingssituation i forbindelse med det kommende udbud, hvis vi udleverer de pågældende oplysninger, idet en offentliggørelse kan risikere at påvirke kommende byderes prissætning." Vibeke Borberg, mediejurist og områdechef for Forskning og Viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, vurderer, at hospitalet godt kan have ret til at tilbageholde information om enhedspriser og øvrige priser med begrundelse om fremtidige konkurrencevilkår.

Forsiden lige nu

Elevator-millionær sælger ud: "Jeg runder 75 næste gang"

12 sjællandske udlejningsejendomme bliver nu sendt på markedet af sønderjysk investor med mursten for et trecifret millionbeløb. Nødlidende ejendomme, hvor stumperne er blevet overtaget, har stille og roligt opbygget porteføljen, siger han til EjendomsWatch.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Konsolideringen blandt administratorer fortsatte i den forløbne uge, da Administrea og Salling Ejendomsadministration fik nye ejere hos 360 North og Newsec Datea. I København købte Aberdeen Standard 106 boliger af Pensam, mens entreprenørkoncern MT Højgaard måtte nedjustere efter tabt voldgift.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier