EjendomsWatch

Medie: Hospitalsbyggeri overskrider budget med næsten 300 mio. kr.

Bispebjerg Hospital har forsøgt at dække over, at budgettet for det nye akut sygehus til 1,5 mia. kr. er overskredet. Ifølge bygherrerådgiveren er det overskredet med 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået dokumenter, der ellers var forsøgt slettet.

Foto: PR

Ledelsen på Bispebjerg Hospital har forsøgt at skjule centrale oplysninger om en budgetoverskridelse på byggeriet af det nye akuthus på, ifølge bygherrerådgiveren Drees & Sommer, 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i bl.a. bygherrerådgiverens rapport.

Jyllands-Posten skriver, at der er slettet centrale passager i dokumentet før, det blev udleveret til avisen. Bl.a. skulle en passage, hvor der står, at ”det samlede budget er oversteget med ca. 298 mio.”, være fjernet. Rapporten er fra 29. september 2017, men politikerne i Region Hovedstaden blev først præsenteret for oplysningen d. 18. februar i år, da avisen bragte første del af historien.

At Jyllands-Postens journalister alligevel har kunnet afsløre budgetoverskridelsen skyldes, at avisen på anden vis er kommet i besiddelse af den fulde ordlyd af den 28 sider lange rapport, lyder det.

Hospitalets ledelse begrunder sit valg med at undlade passagerne med, at de har "overstreget enhedspriser og øvrige priser, da vi har vurderet, at det kan forringe hospitalets fremtidige forhandlingssituation i forbindelse med det kommende udbud, hvis vi udleverer de pågældende oplysninger, idet en offentliggørelse kan risikere at påvirke kommende byderes prissætning." Vibeke Borberg, mediejurist og områdechef for Forskning og Viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, vurderer, at hospitalet godt kan have ret til at tilbageholde information om enhedspriser og øvrige priser med begrundelse om fremtidige konkurrencevilkår.

Forsiden lige nu

Ophævet kontrakt får Nordicom-topchef til at skyde tilbage mod Poul Erik Bech

Park Street Nordicom og Lea Ejendomspartner har ophævet samarbejdet og deler måske ikke længere opfattelse af, hvordan tilgangen til ejendomsadministration ser ud. Det siger Park Street Nordicoms topchef i en kommentar til EjendomsWatch efter torsdagens opsigtsvækkende opsigelse af aftalen om forvalte ejendomme for 2 mia. kr.

Ugens bedste historier på EjendomsWatch

Uenighed prægede nyhedsstrømmen i den forløbne uge, hvor både Nordicom og Lea Ejendomspartner samt Jeudan og PWC sluttede samarbejdet. EjendomsWatch leverede rigtig og ikke kopi-journalistik i form af interviews med hovedpersonerne samt egne nyheder om opkøb i Hørsholm, et milliardprojekt og nyt hotel i København og en udbyder af ejendomsprojekter med nye målsætninger.

Ny hotelkæde indtager København og går efter mindst 1000 værelser

Hollandske Citizen M har netop slået dørene op for sit nyeste hotel i Dagmarhus ved Rådhuspladsen. Det er den hollandske hotelkædes første stop i Skandinavien – men ikke det sidste. Jagten på mursten må dog aldrig gå på kompromis med kædens brand, og derfor har hollænderne også helt specifikke krav til beliggenhed og bygningens anatomi. EjendomsWatch har mødt en af medstifterne i den ekspansive Citizen M-kædes nye gemakker midt i København.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier