EjendomsWatch

Medie: Hospitalsbyggeri overskrider budget med næsten 300 mio. kr.

Bispebjerg Hospital har forsøgt at dække over, at budgettet for det nye akut sygehus til 1,5 mia. kr. er overskredet. Ifølge bygherrerådgiveren er det overskredet med 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået dokumenter, der ellers var forsøgt slettet.

Foto: PR

Ledelsen på Bispebjerg Hospital har forsøgt at skjule centrale oplysninger om en budgetoverskridelse på byggeriet af det nye akuthus på, ifølge bygherrerådgiveren Drees & Sommer, 298 mio. kr., skriver Jyllands-Posten, som har fået aktindsigt i bl.a. bygherrerådgiverens rapport.

Jyllands-Posten skriver, at der er slettet centrale passager i dokumentet før, det blev udleveret til avisen. Bl.a. skulle en passage, hvor der står, at ”det samlede budget er oversteget med ca. 298 mio.”, være fjernet. Rapporten er fra 29. september 2017, men politikerne i Region Hovedstaden blev først præsenteret for oplysningen d. 18. februar i år, da avisen bragte første del af historien.

At Jyllands-Postens journalister alligevel har kunnet afsløre budgetoverskridelsen skyldes, at avisen på anden vis er kommet i besiddelse af den fulde ordlyd af den 28 sider lange rapport, lyder det.

Hospitalets ledelse begrunder sit valg med at undlade passagerne med, at de har "overstreget enhedspriser og øvrige priser, da vi har vurderet, at det kan forringe hospitalets fremtidige forhandlingssituation i forbindelse med det kommende udbud, hvis vi udleverer de pågældende oplysninger, idet en offentliggørelse kan risikere at påvirke kommende byderes prissætning." Vibeke Borberg, mediejurist og områdechef for Forskning og Viden på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole, vurderer, at hospitalet godt kan have ret til at tilbageholde information om enhedspriser og øvrige priser med begrundelse om fremtidige konkurrencevilkår.

Forsiden lige nu

Dades overtager 120.000 kvm erhvervsejendomme fra Coop

Ejendomsselskabet overtager Aarhus-ejendomme med en værdi på over 1 mia. kr., hvor også internationale investorer har været på banen. Coop tjener penge på transaktionen, siger direktør til EjendomsWatch. Handlen er en af de største nogensinde i Aarhus, siger rådgiver. (Opdateret)

Thylander Gruppen løfter afkastet til sine investorer

Det var sidste år en indbringende forretning at investere med Thylander Gruppen, hvor frasalg var med til at tage solide gevinster hjem. Timing og tålmodighed er afgørende, hvis man vil tjene penge på ejendomme, lyder det til EjendomsWatch fra grundlægger Lars Thylander, der har 35 års erfaring i branchen.

Advokat sår tvivl om visdommen i billigere boliger

Billige boliger efterspørges ikke i særlig høj grad i den brede befolkning, da prisen kun er én blandt mange parametre for boligsøgende, påpeger advokat hos Bech-Bruun. Han mener, at politikerne kunne se på udbuddet, hvis man ønsker priserne ned.

Relaterede

Seneste nyt

Job

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra FinansWatch

Seneste nyt fra Watch Medier