Byggekoncern mister omsætning, men lander største resultat i 10 år

Til trods for et omsætningsfald på 34 mio. kr. er det lykkedes 2E Group at hæve resultatet før skat til det bedste siden finanskrisen indtraf.
Jesper Skovsgaard, adm. direktør og grundlægger af E2 Group. | Foto: PR
Jesper Skovsgaard, adm. direktør og grundlægger af E2 Group. | Foto: PR

(Opdateret kl. 11:31 med kommentarer om nettoomsætningen fra Jesper Skovsgaard.)

Kigger man på resultatet før skat, så er byggekoncernen 2E Group gået frem med knap 1,5 mio. kr. i løbet af regnskabsåret 2016/2017 til 44,6 mio. kr. -  som er det bedste af sin slags siden 2007, hvor det lød på 78 mio. kr.

Resultatfremgangen sker i et år, hvor nettoomsætningen er faldet med 34 mio. kr. fra 115 mio. kr. 81 mio. kr.

Faldet skyldes, at nettoomsætningen i koncernregnskabet udelukkende opgøres på baggrund af projekter, som er gennemført af de underliggende projektselskaber, som er 100 pct. ejet af 2E Group. At resultatet stiger skyldes derimod realiserede projektavancer fra primært joint venture-samarbejder med selskabets faste byggepartnere, oplyser 2E Group i en pressemeddelelse om årsregnskabet.

Netop derfor er direktør og ejer af 2E Group, Jesper Skovsgaard, som stiftede selskabet i 1997, godt tilfreds med årets resultater.

"Det særdeles tilfredsstillende årsregnskab er udtryk for et stadig mere optimeret og succesfuldt bygge- og salgskoncept og en velsammentømret og hårdtarbejdende kerneorganisation, der holder fokus," udtaler Jesper Skovsgaard i meddelelsen, hvori det understreges, at de fleste af 2E Groups projekter i dag gennemføres med faste byggepartnere.

Det betyder også, at selskabets samlede nettoomsætningen for hele koncernen er langt større, fordi alle underselskaberne, hvor E2 Group ejer under 100 pct. ikke er medregnet.

"Jeg kan sige, at havde vi hele omsætningen regnet med, så ville den ligge på omkring 650 mio. kr.," siger Jesper Skovsgaard til EjendomsWatch.

Bag udviklingen ligger en stigende efterspørgsel på "velbeliggende rækkehuse og ejerlejligheder samt boligudlejningsejendomme til investorer i større byer," står der i regnskabet.

Selskabet har siden regnskabet i 2013/2014 tabt 114 mio. kr. i nettoomsætning. Sideløbende er resultatet før skat vokset år for år – fra i 2013/2014 at ligge på 11 mio. kr. til i det nyeste regnskab at ramme 44,6 mio. kr.

Over årene har selskabet formået at få polstret sin egenkapital, som i dag lyder på 171 mio. kr. – et hop på godt 40 mio. kr. fra året før. Egenkapitalens forrentning er på 26 pct. og overskudsgraden på 28 pct.

"Koncernen har i perioden 2002 til 2017 udviklet, opført, solgt og realiseret ejendomsprojekter med en samlet projektavance på ca. 350 mio. kr.," lyder det i regnskabet.

Positive forventninger til 2018

I midten af januar kunne 2E Group offentliggøre sit største salg nogensinde i en enkelt handel. Det skete med et salg af 230 lejligheder og rækkehuse til en samlet pris på 450 mio. kr. til en ejendomsinvestor, som ønskede at forblive anonym.

Handlen omfattede fire boligprojekter placeret i området Nærheden i Hedehusene, Green Park i Glostrup, Residence Park i Farum og Skovlunde Torv – alle byer på Sjælland.

Blandt andet derfor forventer Jesper Skovsgaard sig, at den positive resultatudvikling vil fortsætte i regnskabsåret 2018/2019.

"Vi kan regne os frem til, at vi allerede vil være i plus i 2017/2018 med de handler, vi allerede har landet," siger Jesper Skovsgaard, som fortæller, at man har planer om at offentliggøre endnu en stor transsaktion inden for kort tid.

Han fortæller videre, at virksomheden for tiden har byggeprojekter i gang til en skønnet salgsværdi på 1,5 mia. kr.

Herudover ejer de underliggende projektselskaber flere attraktive byggegrunde primært til boligbyggeri, som forventes udviklet og leveret løbende henover de kommende år, lyder det om fremtiden.

2E Group har igennem de seneste 21 år specialiseret sig i udvikling, opførelse og salg af bolig- og udlejningsejendomme. Alt projektsalg gennemføres af selskabets egen salgsorganisation i 2E Group og det tilknyttede ejendomsmæglerfirma 2E Bolig Projektsalg, der har salgskontorer i Aalborg, København, Farum, Hedehusene og Virum med nye på vej i Ølstykke og Århus.

Mens man selv står for udviklingen af boligerne, anvendes faste byggepartnere til udførelsen.

2E Group-direktør: Køber af ejendomme for 450 mio. kr. vil være hemmelig

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også